Sisältöjulkaisija

null Sähköinen haittavaikutusilmoituslomake on otettu käyttöön

Sähköinen haittavaikutusilmoituslomake on otettu käyttöön

1.4.2021

Fimea on ottanut käyttöön uuden sähköisen haittavaikutusilmoituslomakkeen, jota voivat käyttää sekä terveydenhuollon ammattilaiset että lääkkeiden käyttäjät. Lomakkeen käyttö vaatii Suomi-fi -tunnistautumisen. Kaikki ilmoitukset toivotaan jatkossa tehtävän ensisijaisesti tällä uudella sähköisellä lomakkeella. Aiemmat ilmoituskanavat (Fimnet-käyttäjätunnuksen vaativa sähköinen lomake, Fimean turvasähköposti, maaposti) ovat myös edelleen käytettävissä. Lisätietoa haittavaikutusten ilmoittamisesta ja sähköisestä lomakkeesta.

Koronarokotteiden haittavaikutuksista ilmoittaminen

Koronarokotteiden epäillyistä haittavaikutuksista ilmoittajia pyydetään huomioimaan seuraavat asiat:

  • Haittavaikutusilmoitukseen tulee kirjata rokotteen tuotenimi ja mahdollisuuksien mukaan eränumero, joka on nähtävissä Omakanta-verkkopalvelussa.
  • Tärkeintä on ilmoittaa odottamattomista ja vakavista haittavaikutuksista. Tunnettuja, valmisteyhteenvedossa ja pakkausselosteessa mainittuja haittavaikutuksia ei tarvitse ilmoittaa, ellei epäilty haitta poikkea oleellisesti tuotetiedoissa kuvatuista haitoista.
  • Jos ilmoitus lähetetään sähköpostitse, tulee käyttää Fimean turvapostia.

Jos sinulla on kysyttävää omasta rokotuksestasi, ota yhteyttä rokottavaan yksikköösi tai hoitavaan lääkäriisi. Fimea ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön rokottamiseen.

Haittavaikutusilmoitusjärjestelmällä etsitään merkkejä uusista haittavaikutuksista

Haittavaikutusilmoitukset tallennetaan tietokantoihin, joista etsitään signaaleja eli merkkejä sellaisista uusista ja harvinaisista haittavaikutuksista, jotka tulevat esiin vasta, kun rokotetaan suuria ihmisjoukkoja. Signaalien perusteella rokotteiden tuotetietoja ja rokotusohjeita päivitetään.

Lue lisää haittavaikutuksista

Koronarokotteiden haittavaikutusilmoitukset

Haittavaikutusilmoituksen tekeminen

Sähköiseen haittavaikutusilmoituslomakkeeseen liittyvät kysymykset:

FIMEA.EV@fimea.fi

Lisätietoja antaa

  • Maija Kaukonen, jaostopäällikkö, ylilääkäri
  • Liisa Näveri, yksikön päällikkö
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi