Sisältöjulkaisija

null Mikä on lääkeväärennös ja miten sellaisilta voi välttyä? – Fimean asiantuntijat vastaavat Twitterin kyselytunnilla

Mikä on lääkeväärennös ja miten sellaisilta voi välttyä? – Fimean asiantuntijat vastaavat Twitterin kyselytunnilla

11.5.2020

Fimean asiantuntijat vastaavat torstaina 14.5. klo 13–14 Twitterissä lääkeväärennöksiin liittyviin kysymyksiin. Lisäksi keskustellaan lääkkeiden turvallisesta ostamisesta apteekeista ja apteekkien verkkopalveluista.

Paras tapa välttää lääkeväärennöksiä on hankkia lääkkeet kotimaisesta apteekista tai kotimaisen apteekin verkkopalvelusta. Tällöin niiden turvallisuus, teho ja laatu on valvonnalla varmistettu. Euroopan unionin alueella toimivat lailliset lääkkeiden etämyyntiä tarjoavat verkkopalvelut voi tunnistaa yhteisestä tunnuksesta, jonka tulee näkyä selvästi verkkopalvelun jokaisella sivulla, joka liittyy lääkkeiden etämyyntiin yleisölle. EU-tunnuksen on toimittava linkkinä Fimean ylläpitämään luetteloon laillisista verkkopalveluista.

verkkoapteekkitunnus

Kyselytunnin aikana ei ehditä vastata muita aiheita koskeviin kysymyksiin. Emme myöskään vastaa yksilöllisiin kysymyksiin esimerkiksi siitä, käykö jokin tietty lääke kysyjälle. Tällaiset kysymykset tulee ratkaista kysyjän terveysasioihin perehtyneiden terveydenhuollon ammattilaisten ja apteekin kanssa.

Kaikkien osallistumisesta kiinnostuneiden toivotaan lähettävän kysymyksiä jo ennakkoon Twitterissä kohdistaen ne @Fimea-tilille. Toivomme, että kysymyksiä esitetään vain yksi twiittiä kohden ja niissä käytetään aihetunnistetta #KysyFimealta.

Teemme parhaamme, että saisimme vastattua mahdollisimman kattavasti esitettyihin kysymyksiin. Emme kuitenkaan takaa, että kaikkiin kysymyksiin ehditään vastaamaan. Kysymyksillä ja vastauksilla täydennetään tilaisuuden jälkeen tarvittaessa myös Fimean internetsivuja lääkkeiden internetkaupasta ja lääkeväärennöksistä.

Lisätietoja

viestinta@fimea.fi

Lääkeväärennökset

Lääkkeiden internetkauppa