Takaisin edelliselle sivulle

Apteekkien toimitettava asiakkailleen kaikkien lääketukkukauppojen lääkevalmisteita

Apteekkien toimitettava asiakkailleen kaikkien lääketukkukauppojen lääkevalmisteita

22.12.2010

Apteekkien on toimitettava asiakkailleen kaikkien lääketukkukauppojen lääkevalmisteita

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean tietoon on tullut, että jakelijana toimivalla lääketukkukaupalla olisi merkitystä siihen, minkä lääkeyritysten lääkevalmisteita apteekki hankkisi varastoonsa ja toimittaisi asiakkailleen. Fimea muistuttaa, että apteekin on tarjottava asiakkaalleen aito mahdollisuus saada lääkkeensä ottamatta kantaa siihen, mikä tukkujakelija toimittaa lääkkeen apteekkiin.

Lääkkeiden tukkujakelu on toiminut Suomessa vakiintuneen käytännön mukaan pääosin yksikanavaisesti: lääkeyritys tarjoaa valmisteitaan ainoastaan yhden lääketukkukaupan kautta. Jotta apteekki voi pitää varastossaan ja toimittaa lääkkeitä apteekin tavanomaisen asiakaskunnan tarpeiden mukaisesti, on apteekin hankittava lääkkeitä jakelijoina toimivilta lääketukkukaupoilta tasapuolisesti.

Lääketukkukaupan harjoittaminen edellyttää Fimean myöntämää toimilupaa. Toimiluvan saamiseksi toimijan on täytettävä lainsäädännön asettamat ehdot. Kaikki Suomessa toimivat lääketukkukaupat kuuluvat Fimean tarkastustoiminnan ja muun valvonnan piiriin.

Lue lisää:

Lääketehtaat ja -tukkukaupat Fimean sivuilla

Lisätietoja:

Sami Paaskoski, yliproviisori, p. 09 4733 4204

Johanna Linnolahti, yliproviisori, p. 09 4733 4516

Eeva Leinonen, yksikön päällikkö, p. 09 4733 4510

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.

Jaa tämä sivu