Sisältöjulkaisija

null Yli 60 tapahtumaa Lääkehoidon päivänä – tarjolla tietoa itsehoitolääkkeiden käytöstä

Yli 60 tapahtumaa Lääkehoidon päivänä – tarjolla tietoa itsehoitolääkkeiden käytöstä

5.3.2014

Lääkehoidon päivää vietetään toista kertaa 19. maaliskuuta 2014. Tämän vuoden teemana on Tunne lääkkeesi: Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö. Päivän aikana järjestetään yli 60 tapahtumaa eri puolilla Suomea Helsingistä Ouluun. Tapahtumia on niin lääkkeiden käyttäjille, alan opiskelijoille kuin ammattilaisillekin. Tapahtumia on apteekeissa, oppilaitoksissa ja terveydenhuollon toimipisteissä.

Tapahtumissa on tarjolla tietoa itsehoitolääkkeiden järkevästä ja turvallisesta käytöstä. Päivän aikana on luentoja, tietoiskuja ja teemapäiviä. Päivän kaikki tapahtumat löytyvät verkkosivuilta: www.laakehoidonpaiva.fi. Sivuilta voi katsoa oman paikkakuntansa tapahtumat. Verkkosivuille päivitetään uusia tapahtumia koko ajan.

Lääkehoidon päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidosta. Lääkkeiden käyttäjiä halutaan rohkaista kiinnittämään huomiota lääkehoitoonsa ja huomioimaan myös itsehoitolääkkeet osana lääkitystään. Samalla kannustetaan myös terveydenhuollon ammattilaisia kysymään asiakkaalta lääkkeiden käytöstä ja antamaan neuvoja lääkkeiden käyttäjille.

Itsehoitolääkkeet ovat osa lääkehoidon kokonaisuutta

Kokonaislääkitykseen kuuluvat sekä lääkärin määräämät reseptilääkkeet että apteekista ilman reseptiä ostetut itsehoitolääkkeet. Onnistunut lääkehoito perustuu oikeaan tietoon lääkkeestä ja siitä, miten lääke vaikuttaa sekä milloin, miten ja kuinka kauan sitä käytetään.

Itsehoitolääke on lääkevalmiste, jota voi ostaa apteekista ilman lääkemääräystä. Itsehoitolääkkeet ovat pääsääntöisesti tarkoitettu tilapäiseen käyttöön sekä lieviin ja selkeisiin oireisiin.

Itsehoitolääkkeet ovat tehokkaita ja turvallisia oikein käytettynä. Ne voivat kuitenkin aiheuttaa myös haittavaikutuksia, kuten kaikki lääkkeet.

Lääkehoidon päivän järjestävät yhteistyössä lääkehuollon ja sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän toimijat. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea koordinoi Lääkehoidon päivän järjestelyitä.

Lue lisää:

www.laakehoidonpaiva.fi

Lisätietoja:

Katri Hämeen-Anttila, kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.