Takaisin edelliselle sivulle

Titsanidiinin ja siprofloksasiinin yhteisvaikutuksista

Titsanidiinin ja siprofloksasiinin yhteisvaikutuksista

16.12.2004

Titsanidiinin ja siprofloksasiinin yhteisvaikutuksista

Julkisuudessa on uutisoitu lihasrelaksantti-kipulääke titsanidiinin (Sirdalud) ja mikrobilääke siprofloksasiinin (mm. Ciproxin, Ciprofloxacin, Cipromed, Siprion) yhteisvaikutuksista. Uutisoidussa tutkimuksessa titsanidiinin pitoisuudet nousivat keskimäärin kymmenkertaisiksi siprofloksasiinin vaikutuksesta voimistaen titsanidiinin vaikutuksia keskushermostoon ja verenkiertoon.

Uutinen perustuu professori Pertti Neuvosen ja dosentti Janne Backmanin johtamaan Helsingin yliopiston ja HYKS:in tutkijaryhmän tutkimukseen, josta Helsingin yliopisto on tiedottanut 15.12.2004.

Lääkelaitos arvioi tutkimuksen tulokset osana lääketurvatoimintaa ja saattaa tarvittaessa lääkkeen käyttöä koskevat uudet tiedot osaksi valmisteyhteenvetoa ja pakkausselostetta. Sirdalud-lääkevalmisteen valmisteyhteenvedossa em. yhteisvaikutus jo huomioidaan. Edellä mainittuja reseptilääkevalmisteita samanaikaisesti käyttävien henkilöiden toivotaan ottavan yhteyttä lääkäriinsä lääkityksen tarkistamiseksi.

Lisätietoja tutkimuksesta:

Helsingin yliopisto ja HYKS: kliinisen farmakologian professori Pertti Neuvonen ja kliininen opettaja, kliinisen farmakologian erikoislääkäri Janne Backman

Lisätietoja: lääketurvaosasto, ylilääkäri Pirkko Paakkari, puh. (09) 4733 4292.  

 

 

Jaa tämä sivu