Takaisin edelliselle sivulle

Tiedote ReNu with MoistureLoc® -piilolasinesteen käyttäjille

Tiedote ReNu with MoistureLoc® -piilolasinesteen käyttäjille

16.5.2006

Tiedote ReNu with MoistureLoc® -piilolasinesteen käyttäjille

Bausch & Lomb on ilmoittanut 15.5.2006 vetävänsä maailmanlaajuisesti pysyvästi pois markkinoilta ReNu with MoistureLoc® -piilolasinesteen. Käyttäjiä on kehotettu lopettamaan tuotteen käyttö ja siirtymään käyttämään vaihtoehtoista tuotetta. Käyttäjiä pyydetään palauttamaan tuotteet jälleenmyyjälle.

Markkinoilta poistaminen johtuu useista kuluttajien ilmoituksista, joissa ReNu with MoistureLoc -piilolasinesteen käytön seurauksena käyttäjä on saanut Fusarium-homesienen aiheuttaman sarveiskalvotulehduksen. Tapaukset ovat ensisijaisesti sattuneet Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Myös Euroopassa on tapauksia tutkittavana.

Bausch & Lomb on käynnistänyt tuotteesta laajan tutkimuksen ja ilmoittaa, että tuotteesta ei ole löytynyt puhtauteen tai väärennöksiin liittyviä ongelmia. Yrityksen ilmoituksen mukaan ongelmat saattavat aiheutua siitä, että ReNu with MoistureLoc -piilolasinesteen koostumuksessa on jotakin, joka kohottaa Fusarium-infektion riskiä tavanomaisista poikkeavissa olosuhteissa. Yritys jatkaa ongelman selvittämistä.

Lisätietoa löytyy yrityksen verkkosivulta

http://www.bausch.com/us/vision/about/news/

http://www.moistureloc.eu/fi/index.html

Muiden Bausch & Lombin tuotteiden käytön yhteydessä ei ole tullut esille samaa ongelmaa. On tärkeää, että piilolasien ja -nesteiden käyttäjät noudattavat silmälääkärien ja optikoiden ohjeita ja seuraavat tarkasti tuotteen mukana olevaa käyttöohjetta.

Piilolaseja käytettäessä on otettava huomioon aina seuraavat seikat:

  • Ennen piilolasien käsittelyä kädet on pestävä saippualla ja kuivattava hyvin
  • Piilolasien käyttö ja vaihtaminen tulee tehdä lääkärin ohjeiden mukaisesti
  • Lääkärin ja valmistajan antamia erityisiä piilolasien puhdistus- ja säilytysohjeita on noudatettava huolellisesti
  • Piilolasien säilytysrasia tulee pitää puhtaana ja vaihtaa joka kolmas kuukausi
  • Piilolasit on poistettava ja otettava yhteys lääkäriin heti kun ilmenee erityisiä oireita; punoitusta, kipua, vuotamista, lisääntynyttä valonarkuutta, kaksoiskuvia, näön hämärtymistä, märkimistä tai turvotusta.

Piilolasien käyttäjän on hyvä tarkistuttaa silmänsä vuosittain piilolasien turvallisen käytön varmistamiseksi.

Piilolasien käytössä havaituista vakavista haitoista ja vaaratilanteista lääkärin tai optikon tulee tehdä ilmoitus Lääkelaitokselle kirjallisesti osoitteella: Lääkelaitos, Kirjaamo, PL 55, 00301 Helsinki tai sähköisesti osoitteeseen laitevaarat@laakelaitos.fi. Myös käyttäjä voi tehdä ilmoituksen Lääkelaitokselle vaaratilanteesta.

Lisätietoja:

Hely Reinikka-Railo, ylitarkastaja, p. (09) 4733 4245, etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

 

Jaa tämä sivu