Takaisin edelliselle sivulle

Suomen ja Viron lääkevalvontaviranomaiset kiinteämpään yhteistyöhön

Suomen ja Viron lääkevalvontaviranomaiset kiinteämpään yhteistyöhön

27.5.2008

Suomen ja Viron lääkevalvontaviranomaiset kiinteämpään yhteistyöhön 

Lääkelaitos ja Viron lääkevalvontaviranomainen (Raviamet) ovat solmineet lääketehdastarkastuksia ja laboratorioiden laadunvalvontaa koskevan yhteistyösopimuksen.

Sopimuksen tarkoituksena on luoda paremmat edellytykset kahdenkeskiseen yhteistyöhön ja naapuriapuun sekä määritellä yhteistyön taloudelliset periaatteet. Viisivuotisella sopimuskaudella virastot tekevät yhteisiä GMP (Good Manufacturing Practices, lääkkeiden hyvät tuotantotavat) -tarkastuksia lääketehtaisiin ja erikseen sovittavia laboratoriotestauksia. Lisäksi sopimusosapuolet sitoutuvat tarjoamaan toisilleen hätäapua niin tarkastus- kuin laadunvalvontatoiminnassa.

Lääkelaitos ja Raviamet ovat tehneet sekä GMP- että laadunvalvontaan liittyvää epävirallista yhteistyötä jo usean vuoden ajan. Molempien maiden laboratoriot kuuluvat Euroopan lääkkeiden laaduntarkastuslaboratorioiden verkostoon. Lääkkeiden hankinta naapurimaista on lisääntynyt matkustajien ja työvoiman liikkumisen myötä, mikä entisestään lisää tarvetta viranomaisten välisen yhteistyöhön.

Solmittu yhteistyösopimus nojaa yhteiseurooppalaiseen lainsäädäntöön (Direktiivi 2001/83/EC) ja useiden eurooppalaisten verkostojen, kuten Euroopan lääkevirastojen johtajien verkoston, julkilausuttuihin periaatteisiin. 

Lisätietoja:

Jussi Holmalahti, osastopäällikkö, professori, p. (09) 4733 4221

Tom Wikberg, laboratoriopäällikkö, p. (09) 4733 4306

Eija Pelkonen, yksikön päällikkö, p. (09) 4733 4210

 etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

Jaa tämä sivu