Takaisin edelliselle sivulle

STM käynnisti projektin lääkehuollon keskushallinnon uudistamiseksi

STM käynnisti projektin lääkehuollon keskushallinnon uudistamiseksi

10.9.2008

Sosiaali- ja terveysministeriö käynnisti projektin valmistelemaan lääkehuollon keskushallinnon uudistamista. Uudistuksen myötä kaikki lääkehuoltoon liittyvät tehtävät keskitetään sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän linjausten mukaan kokonaan uuteen lääkealan keskukseen. Keskuksen toiminta alkaisi syksyllä 2009. Keskuksen sijaintipaikasta tehdään erillinen alueellistamisselvitys, jonka päälinjaukset on tarkoitus saada valmiiksi lokakuun puolivälissä. Sosiaalipoliittinen ministerityöryhmä käsitteli lääkehuollon hallinnon uudelleen organisointia kokouksessaan keskiviikkona 10. syyskuuta.

Uudistuksen linjauksista vastaa projektin ohjausryhmä, jota johtaa sosiaali- ja terveysministeriön valtiosihteeri Terttu Savolainen. Ohjausryhmään kuuluu henkilöstöjärjestöjen edustaja. Ohjausryhmän päätettäväksi tulevat asiat valmistelee projektiryhmä, jonka puheenjohtaja on ylijohtaja Päivi Sillanaukee sosiaali- ja terveysministeriöstä. Myös projektiryhmässä on henkilöstöjärjestöjen edustus.

Ylijohtaja Hannes Wahlroos, mikä on näkemyksenne tilanteesta, kun valmisteluorganisaatio nyt asetetaan?

- On hyvä, että vihdoinkin päästään varsinaiseen valmisteluun. Nyt kaikilla valmisteluorganisaatiossa mukana olevilla henkilöillä on mahdollisuus monipuolisesti kuvata ja perustella erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Alueellistamisselvityksen päälinjauksten on tarkoitus olla esillä jo lokakuun puolivälissä. Tämä on myös myönteistä, koska se vähentää epätietoisuuden aikaa Lääkelaitoksessa, toteaa Wahlroos.

Mitkä ovat mielestänne valmistelutyön keskeisimpiä ja kriittisimpiä kysymyksiä?

- Katson, että alueellistamisasian ohella on aivan keskeistä käydä vielä läpi STM:n hallinnonalan virastojen työnjakokysymykset. Erityisesti nykyisen Lääkelaitoksen hyvin toimivan kokonaisuuden jakaantuminen eri virastoille tulee käydä huolellisesti läpi.

Lue lisää:

www.stm.fi

 

Jaa tämä sivu