Sisältöjulkaisija

null Selvitykset eurooppalaisista apteekkijärjestelmistä ja apteekkien lääkeneuvonnasta käynnistyneet

Selvitykset eurooppalaisista apteekkijärjestelmistä ja apteekkien lääkeneuvonnasta käynnistyneet

24.2.2022

Osana lääkeasioiden uudistuksen toimeenpanoa sosiaali- ja terveysministeriö on antanut Fimealle toimeksiannon tuottaa selvitykset apteekkijärjestelmän ja lääkeneuvonnan kehittämisestä Suomessa. Selvitykset toteutetaan kevään ja kesän 2022 aikana.

Apteekkijärjestelmiä käsittelevän selvityksen tavoitteena on koota ajantasaista tietoa lääkkeiden vähittäisjakelujärjestelmistä Euroopassa. Tulokset raportoidaan erityisesti Suomeen verrattavissa olevista eurooppalaisista maista huomioiden maiden sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmien piirteet. Tietoa kootaan järjestelmällisellä kirjallisuushaulla ja tiettyjen Euroopan maiden viranomaisille lähetettävällä kyselyllä.

Apteekkien lääkeneuvontaa käsittelevän selvityksen tavoitteena on selvittää avohuollon apteekkien lääkeneuvonnan yksityiskohtaista määritelmää, sisältöjä ja toteuttamista erilaisissa tilanteissa ja konteksteissa. Selvityksen osana haastatellaan keskeisiä sidosryhmiä myöhemmin keväällä.

Selvitykset julkaistaan syksyn 2022 aikana. Tarkempi julkaisuajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja:

Leena Reinikainen, kehittämissuunnittelija, projektipäällikkö, Fimea, p. 029 522 3520, leena.reinikainen (at) fimea.fi (selvityksen eteneminen)

Anne Hautala, erityisasiantuntija, Sosiaali- ja terveysministeriö, p. 029 516 3703, anne.hautala (at) gov.fi (toimeksianto ja tavoitteet)