Sisältöjulkaisija

null Rivatril-valmisteilla saatavuushäiriö – korvaavia tuotteita selvitetään

Rivatril-valmisteilla saatavuushäiriö – korvaavia tuotteita selvitetään

7.10.2022

Lääkeyhtiö CHEPLAPHARM Arzneimittel Gmbh on ilmoittanut Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle Rivatril-lääkevalmisteen saatavuushäiriöstä. Rivatril-valmisteen vaikuttava aine on klonatsepaami, ja valmistetta käytetään lisälääkkeenä vaikeahoitoisten epileptisten kohtaustyyppien hoitoon. Lääkärien harkinnan mukaan klonatsepaamia voidaan käyttää muissakin käyttöaiheissa. Yhtiö on ilmoittanut saatavuushäiriön kestävän 27.1.2023 saakka ja se koskee valmisteen molempia vahvuuksia (Rivatril 0,5 mg ja Rivatril 2 mg).

Fimea selvittää parhaillaan korvaavia lääkevalmisteita maahantuojien ja myyntiluvanhaltijan kanssa. Mahdollisten poikkeuslupien tai myyntiluvattomien valmisteiden erityislupien hakemukset käsitellään Fimeassa viiveettä. Fimea viestii asiasta tarkemmin verkkosivuillaan heti, kun asiasta saadaan lisätietoja.

Jos Rivatril-lääkevalmistetta käyttävän lääkehoito uhkaa keskeytyä saatavuushäiriön johdosta, hänen kannattaa olla yhteydessä hoitavaan lääkäriinsä korvaavan muun hoidon varmistamiseksi.

Lisätietoja antaa

  • Antero Kallio, ylilääkäri, p. 029 522 3446
  • Johanna Linnolahti, jaostopäällikkö, p. 029 522 3231
  • Timo Mauriala, yksikön päällikkö, p. 029 522 3214
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi