Sisältöjulkaisija

null Rationaalisen lääkehoidon tutkimusverkosto kokoontuu seminaariin 21.8. – tule mukaan!

Rationaalisen lääkehoidon tutkimusverkosto kokoontuu seminaariin 21.8. – tule mukaan!

15.5.2018

Rationaalisen lääkehoidon tutkimusverkosto kokoontuu 21.8. yhteiseen ja avoimeen seminaariin, joka on suunnattu kaikille rationaalisen lääkehoidon aihepiirin parissa tutkimusta tekeville ja verkostoitumisesta kiinnostuneille tutkijoille.

Seminaarin teemana on “Rational medicine use within the social and healthcare systems: Effective use of Research Data” ja se järjestetään 21.8.2018 klo 9–16 Fimeassa (Mannerheimintie 103, 1 krs.), Helsingissä. Seminaarin verkkolähetystä on myös mahdollista seurata Fimean tiloissa Kuopiossa (Microkatu 1).

Aamupäivällä kuulemme kolmen kansainvälisen pääpuhujan puheenvuorot seuraavista aiheista:

 • professori Alan Lyles, University of Baltimore: International perspective on High cost medicines – how to make them affordable
 • professori Heikki Ruskoaho, Helsingin yliopisto: Finnish perspective on High cost medicines – how to make them affordable
 • professori Shane Desselle, Touro University, California: Promoting Rational Pharmacotherapy in Various Systems
   

Tärkeä osa seminaaria on verkostoituminen sekä rationaalisen lääkehoidon tutkimusverkoston merkityksen ja toiminnan pohtiminen: millainen toiminta palvelisi parhaiten aihepiirin parissa työskenteleviä tutkijoita?

Eri tahoilta pyydettyjen kommenttipuheenvuorojen lisäksi tutkijoilla ja tutkimusryhmillä on mahdollisuus esitellä omia tutkimuslinjojaan muutaman minuutin mittaisilla ”hissipuheilla” (pitching). Tavoitteena on tutustua laajasti rationaalisen lääkehoidon aihepiirissä toteutettavaan tutkimukseen eri tieteenaloilla ja tällä tavoin edistää verkostoitumista ja yhteistyötä. Kannustamme osallistujia tuomaan mukanaan parhaaksi katsomaansa materiaalia, mitä voi hyödyntää verkostoituessa ja omaa tutkimusta esitellessä.

Tutkijat ja tutkimusryhmät:
On mahdollista pitää seminaarissa pitching -puhe omasta tutkimuksesta, toimi seuraavasti:

 • Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä pitching-puheesi aihe
 • Voit hyödyntää esityksessäsi power point -dioja tai puhua ilman niitä
 • Aikaa puheeseen on maksimissaan kolme minuuttia. Sen jälkeen puhe keskeytetään.
 • Tarkoituksena ei ole esitellä yksittäisen tutkimuksen tuloksia, vaan tutkimusaiheita laajemmin ja myös tutkijan tai ryhmän tutkimusmenetelmällistä osaamista.

Merkitse ajankohta kalenteriisi, ilmoittaudu ja tule mukaan verkostoitumaan

Kokoustilaan sopii 100 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit ilmoittautua seminaariin Helsinkiin (varsinainen seminaari) tai Kuopioon (seurataan verkkolähetystä) 10.8.2018 mennessä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Tilaisuutta voi myös seurata verkkolähetyksenä ilman erillistä ilmoittautumista. Linkki julkaistaan Fimean verkkosivuilla ennen tilaisuuden alkamista.

Rationaalisen lääkehoidon tutkimusstrategia on verkoston toiminnan perustana

Rationaalisen lääkehoidon tutkimusverkoston toiminta käynnistettiin loppuvuodesta 2017. Tutkimusverkoston toiminta perustuu Rationaalisen lääkehoidon tutkimusstrategiaan. Tutkimusstrategia laadittiin osana hallitusohjelman rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmaa ja se julkaistiin yhdessä muiden toimeenpano-ohjelmassa laadittujen raporttien kanssa.

Verkosto on avoin, ja siihen voi ilmoittautua sähköpostitse tutkimus- ja kehittämispäällikkö Katri Hämeen-Anttilalle. Yhdistetty rekisteri- ja tietosuojaseloste muodostuvasta Rationaalisen lääkehoidon tutkimusverkosto -rekisteristä löytyy Fimean verkkosivulta.

Lue lisää:

Rational medicine use within the social and healthcare systems: Effective use of Research Data –seminaarin alustava ohjelma (pdf)

Tutkimustieto hyötykäyttöön: Rationaalisen lääkehoidon tutkimusstrategia 2018–2022 (Valtioneuvoston julkaisuarkisto)

Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman julkaisut ja raportit (STM)

Fimean ylläpitämien rekisterien rekisteriselosteet

 

Lisätietoja antaa

 • Katri Hämeen-Anttila, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513
 • Johanna Jyrkkä, tutkija, p. 029 522 3514
 • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi