Sisältöjulkaisija

null Osallistu Lääkehoidon päivään tapahtumajärjestäjänä – hyödynnä tapahtumaideoita

Osallistu Lääkehoidon päivään tapahtumajärjestäjänä – hyödynnä tapahtumaideoita

9.2.2018

Lääkehoidon päivän suunnitteluryhmä on yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston Lääkepolitiikka -kurssin opiskelijoiden kanssa suunnitellut valmiita tapahtumaideoita Lääkehoidon päivän verkkosivuille.

Valmiit tapahtumaideat ovat esimerkkejä, joita voi hyödyntää suoraan tai muokata omalle järjestäjätiimille sopivaksi. Tapahtumaideoiden toivotaan helpottavan tapahtumajärjestäjäksi ryhtymistä ja käytännön järjestelyjä työpaikan kiireisessä arjessa.

Millainen Lääkehoidon päivän tapahtuman pitäisi olla?

Lääkehoidon päivä toteutuu ja näkyy paikallisina tapahtumina. Teemapäivän päätavoitteena on lisätä keskustelua ja motivoida lääkkeiden käyttäjiä huomioimaan lääkehoitoaan ja sen vaikutuksia sekä tuntemaan oman lääkityksensä.

Paikallisen tapahtuman voi ideoida vapaasti. Yksinkertaisimmillaan Lääkehoidon päivän tapahtumalla muistutetaan vuosittain toistuvasta Lääkehoidon teemapäivästä.

Tapahtuman voi järjestää oman organisaation henkilökunnan voimin, mutta yhteistyötahojen mukaan saaminen tuo enemmän sisältöä ja konkreettisia käsipareja tapahtuman toteutukseen.

Tapahtumaideoissa löytyy järjestämisvinkkejä kauppakeskukseen, apteekkiin tai paikalliselle terveysasemalle. Tapahtuman aihe, kohderyhmä, toteuttavat tahot ja itse toteutuksen aikataulu aina tapahtuman suunnittelusta palautteen läpikäymiseen on kuvattu. Lisäksi avataan hieman tapahtuman toteutukseen vaadittavia resursseja, kuvataan tapahtuman toteutus ja annetaan vinkkejä mitä Lääkehoidon päivän verkkosivuilta löytyvää materiaalia päivän toteutuksessa kannattaa hyödyntää.

Miksi kannattaa järjestää paikallinen tapahtuma?

Keväällä 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmaa ja sen laajaa Sopiva lääke -yleisökampanjaa. Maaliskuussa starttaava kampanja antaa näkyvyyttä ja tukea paikallisen Lääkehoidon päivän tapahtuman järjestämiseen, mutta myös toisinpäin, paikallinen Lääkehoidon päivän tapahtuma tukee tärkeän viestin levittämistä.

Lääkehoidon päivän tapahtuman järjestäminen yhteistyössä eri organisaatioiden kesken edistää verkostoitumista ja avaa ovia myös muille yhteistyökuvioille. Yhteinen tapahtuma lisää ymmärrystä eri toimijoiden välillä ja antaa positiivisen kuvan organisaatiosta ja sen toiminnasta.

Tapahtumakalenteri kokoaa paikalliset tapahtumat

Lääkehoidon päivän verkkosivuilla oleva valtakunnallinen tapahtumakalenteri kokoaa paikalliset tapahtumat. Ilmoita tapahtumasi kalenteriin mahdollisimman pian, voit myöhemmin tehdä myös täydennyksiä tietoihin.

Otamme mielellämme vastaan kuvia tapahtumistanne myös Lääkehoidon päivän verkkosivuilla julkaistavaksi päivän jälkeen sähköpostitse osoitteeseen viestinta@fimea.fi.

Sosiaalisessa mediassa keskustelua käydään tunnisteilla #sopivalaake, #laakehoidonpaiva ja #Tunne laakkeesi.

Lue lisää:

Vinkkejä järjestäjille ja valmiit tapahtumaideat
 

Lisätietoja antaa

  • Päivi Kiviranta, kehittämissuunnittelija, p. 029 522 3522
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi