Sisältöjulkaisija

null Oriolan lääketoimitustilanne ei ole vielä normaali

Oriolan lääketoimitustilanne ei ole vielä normaali

8.9.2017

Oriola Finland Oy:n lääketoimitusongelmat jatkuvat. Oriola on saanut toimitettua asiakkaille lääkkeitä alkuviikkoa paremmin, mutta tilanne ei ole vielä normalisoitunut.

Oriolan arvion mukaan he saavat tilanteen palautumaan normaaliksi ensi viikon alkuun mennessä. Tilausjonojen purkamiseksi he toimittavat lääkkeitä apteekkeihin poikkeuksellisesti myös viikonlopun aikana ja erityisjärjestelyillä. Apteekeissa tilanteen normalisoituminen näkyy viiveellä.

”Ongelmana ei ole, ettei Suomessa olisi lääkkeitä, joten lääkkeiden käyttäjien ei tarvitse siinä mielessä olla huolissaan”, sanoo johtaja Eija Pelkonen. ”Mikäli Oriola saa toimitukset kuntoon viikonlopun aikana, tilanne normalisoituu apteekkienkin näkökulmasta ensi viikolla.”

Fimea edellyttää Oriolaa keskittämään voimavaransa lääketoimitusten varmistamiseen. Oriolan tulee myös tiedottaa aktiivisesti apteekkeja ja muita asiakkaitaan tilausten etenemisestä ja toimintaohjeista. Vasta kun lääketoimitukset sujuvat normaalisti, voidaan jakeluihin ottaa myös muita kuin lääkevalmisteiden toimituksia.

Fimean saaman tiedon mukaan lääketilanne sairaala-apteekeissa on hallinnassa, mutta yksittäisten apteekkien suhteen alueellisia eroja on paljon. Tilanteen parantamiseksi Fimea on sopinut tarvittavista toimenpiteistä kuten pikatoimituksista ja viestinnän kohdentamisesta yhdessä Suomen Apteekkariliiton ja Oriolan kanssa.

Aiheesta lisää:

Lisätietoja antaa

  • Eija Pelkonen, johtaja, lääkealan toimijoiden valvonta p. 029 522 3210
  • Johanna Linnolahti, yliproviisori, p. 029 522 3231
  • Pasi Peltoniemi, ylitarkastaja, p. 029 522 3239
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi