Takaisin edelliselle sivulle

Lääkelogistiikan varautumissuunnitelma influenssapandemiaa varten on julkaistu

Lääkelogistiikan varautumissuunnitelma influenssapandemiaa varten on julkaistu

21.1.2008

Lääkelogistiikan varautumissuunnitelma influenssapandemiaa varten on julkaistu

Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi kansallisen pandemiavarautumissuunnitelman 30.12.2006. Asiakirjan toimenpide-ehdotuksen mukaisesti Lääkelaitoksessa on valmisteltu tarkentava varautumissuunnitelma influenssapandemiaa varten. Suunnitelmassa kuvataan erityisesti viruslääkkeiden lääkelogistiikkaan liittyvät poikkeusjärjestelyt.

Pandemiatilanteessa viruslääkkeiden saatavuus, varmuusvarastojen käyttöönotto ja sujuva jakelu tulevat olemaan kriittisiä. On tarkoituksenmukaista, että pandemiapotilas saa tarvitsemansa lääkkeet siitä terveydenhuollon toimipisteestä (influenssavastaanotolta), missä hänen diagnoosinsa tehdään. Mahdollista pandemiatilannetta silmällä pitäen onkin varauduttava lääkkeiden valmistuksen, jakelun ja vähittäisjakelun toimivuuden varmistamiseen.

Lääkelaitoksen laatimassa lääkelogistiikkaan liittyvässä tarkentavassa varautumissuunnitelmassa kuvataan lääkehuoltoon liittyvät toimintatavat. Viranomaiset varautuvat myös ohjaamaan tarkemmin ja rajoittamaan virus- ja mahdollisesti muidenkin lääkkeiden kulutusta ja jakelua sekä seuraamaan lääkkeiden kulutusta oikea-aikaisesti.

Lue lisää:

Lääkelogistiikan varautumissuunnitelma influenssapandemiaa varten (pdf)

Varautuminen influenssapandemiaan

Lisätietoja antavat:

Jussi Holmalahti, osastopäällikkö, professori, p. (09) 4733 4221

Erkki Palva, osastopäällikkö, professori, p. (09) 4733 4288

Eija Pelkonen, yksikön päällikkö, p. (09) 4733 4210

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

Jaa tämä sivu