Takaisin edelliselle sivulle

Lääkelogistiikan varautumissuunnitelma influenssapandemiaa varten lausuntokierrokselle

Lääkelogistiikan varautumissuunnitelma influenssapandemiaa varten lausuntokierrokselle

17.9.2007

Lääkelogistiikan varautumissuunnitelma influenssapandemiaa varten lausuntokierrokselle

Influenssapandemiaa varten laaditun kansallisen varautumissuunnitelman mukaan Lääkelaitos ohjeistaa yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa lääkealan toimijoiden toimintaperiaatteet pandemiatilanteessa.

Lääkelaitoksessa on valmisteltu influenssapandemiaa varten varautumissuunnitelma, joka kuvaa erityisesti viruslääkkeiden lääkelogistiikkaan liittyviä poikkeusjärjestelyjä. Kansallisen varautumissuunnitelman mukaisesti ja lisätartuntojen ehkäisemiseksi viruslääkkeiden vähittäisjakelu tulee järjestää ensisijaisesti influenssavastaanotoilta, kun normaalitilanteessa potilaat saavat lääkkeensä avohuollon apteekeista.

Mahdollisessa pandemiatilanteessa on varauduttava myös lääkkeiden valmistuksen, jakelun ja vähittäisjakelun toimivuuden varmistamiseen, koska osa toiminnasta vastaavasta henkilöstöstäkin olisi sairastunut. Viranomaiset varautuvat tarkemmin ohjaamaan ja rajoittamaan virus- ja mahdollisesti muidenkin lääkkeiden kulutusta ja jakelua sekä seuraamaan lääkkeiden kulutusta oikea-aikaisesti.

Lääkelaitos on pyytänyt lääkehuollon toimijoita antamaan lausuntonsa lääkelogistiikan varautumissuunnitelmaluonnoksesta 15.10.2007 mennessä.

Lue lisää:

lausuntopyyntö 14.9.2007 (pdf)

Lääkelogistiikan varautumissuunnitelma influenssapandemiaa varten, luonnos (pdf)

Lisätietoja antavat:

Jussi Holmalahti, osastopäällikkö, professori, p. (09) 4733 4221

Eija Pelkonen, yksikön päällikkö, p. (09) 4733 4210

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

Jaa tämä sivu