Sisältöjulkaisija

null Lääkekasvatussivusto on uudistunut

Lääkekasvatussivusto on uudistunut

11.1.2019

Fimean lääkekasvatussivusto, www.laakekasvatus.fi, on julkaistu uusittuna. Keskeisimpiä parannuksia on tehty palvelun tekniseen toteutukseen, sillä sivusto taipuu nyt myös mobiiliin käyttöön. Samalla palvelun visuaalista ilmettä on selkeytetty ja sisältöä kuvittavat nyt uudet, Tommi Bäckgrenin tekemät piirroskuvat. Sisältö on tarkistettu ja ryhmitelty entistäkin käyttäjäystävällisemmin.

Apuvälineitä lääkkeiden oikean käytön opettamiseen lapsille

Lääkekasvatus on lääkkeiden oikean käytön opettamista lapsille. Lääkkeet ovat olennainen osa terveyden- ja sairaanhoitoa. Jokainen joutuu käyttämään lääkkeitä jossain elämänsä vaiheessa ja joskus lääkkeiden käyttö voi olla elintärkeää. Lääkekasvatus-sivusto on tarkoitettu peruskoulun opettajille lääkekasvatuksen tueksi ja opetusideoita ja materiaalia voi hyödyntää myös toisen asteen oppilaitoksissa.

Lääkekasvatus.fi sisältää valmiita eri luokka-asteille sopivia tehtäväideoita ja opiskelukokonaisuuksia peruskoulun opettajien käyttöön. Luokkien 7.–9. tehtävät ovat sovellettavissa myös toisen asteen opetukseen, esimerkiksi lukioissa. Sivuilta löytyy myös perustietoa meille jokaiselle siitä mikä on lääke ja miten käytät lääkettäsi oikein. Lisäksi siellä on tietopaketti tyypillisistä lasten sairauksista.

TroppiOppi -pelissä onnistuu myös lääkkeettömillä hoidoilla

Koululaisille sivuilta löytyy oma TroppiOppi-peli, jossa pääsee heittämään virtuaalisen lääkärintakin olalleen ja parantamaan TroppiOppi-potilaita heidän erilaisista vaivoistaan. Koululainen pääsee pohtimaan mm. mitä tehdä, kun päätä jomottaa tai kuume nousee sekä mihin kaikkeen liikunta ja syöminen voivatkaan auttaa.

Suomenkielisen sivuston rinnalla toimivat ruotsinkielinen sekä suppeampi englanninkielinen sivusto.

Fimea esittelee uusittua palvelua opetusalan ammattilaisille tammikuun 25.-26.1.2019 Educa-messuilla Helsingin messukeskuksessa.

Lue lisää:

Lääkekasvatussivusto

 

Lisätietoja antaa

  • Katri Hämeen-Anttila, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513
  • Päivi Kiviranta, kehittämissuunnittelija, p. 029 522 3522
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi