Sisältöjulkaisija

null Lääkehoidon päivänä jo yli 50 tapahtumaa

Lääkehoidon päivänä jo yli 50 tapahtumaa

17.2.2015

Lääkehoidon päivään on ilmoitettu jo yli 50 tapahtumaa. Esimerkiksi apteekeissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja kauppakeskuksissa järjestettävät tietoiskut jakavat tärkeitä faktoja lääkehoidon seurannasta. Tämän lisäksi tarjolla on myös terveydenhoitoalan ammattilaisille tarkoitettuja seminaareja sekä työpajoja. Tapahtumien järjestäjinä ovat alan opiskelijat, potilasjärjestöt, apteekit, sairaalat ja muut terveydenhoidon toimijat. Lääkehoidon päivän sivuilta löytyy kätevä listaustyökalu, mistä voi hakea tapahtumia mm. paikkakunnan, kohderyhmän tai tyypin mukaan.

Osallistu teemapäivän järjestämiseen 19.3.2015

Tavoitteena on, että teemapäivä näkyy mahdollisimman monella eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Paikallinen tapahtuma voi olla suunnattu lääkkeiden käyttäjille, alan opiskelijoille tai terveydenhuollon ammattilaisille. Se voidaan toteuttaa esimerkiksi apteekeissa, oppilaitoksissa ja terveydenhuollon toimipisteissä. Vuoden 2015 teemapäivään toivotaan mukaan lisää erityisesti terveyskeskuksia ja potilasjärjestöjä. Myös apteekkien toivotaan olevan aktiivisia teemapäivän järjestäjiä. Tavoitteena on, että tapahtumia järjestettäisiin yhteistyössä eri tahojen kesken ja paikallista näkyvyyttä lääkehoitojen seurannan merkitykseen haettaisiin yhdessä.

Lääkehoidon päivä järjestetään nyt kolmatta kertaa

Lääkehoidon päivä on vuosittain viikolla 12 järjestettävä teemapäivä, jonka tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidosta. Lisäksi tavoitteena on lisätä ja edistää paikallista moniammatillista yhteistyötä esimerkiksi terveyskeskusten, potilasjärjestöjen ja apteekkien välillä.

Ensimmäinen Lääkehoidon päivä järjestettiin 6.11.2012 ministeri Paula Risikon aloitteesta teemalla ”Tunne lääkkeesi”. Toinen Lääkehoidon päivä järjestettiin 19.3.2014 teemalla ”Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö”. Teemapäivällä on omat verkkosivunsa (www.laakehoidonpaiva.fi), mihin tapahtumien toteuttajat voivat ilmoittaa omasta tapahtumastaan ympäri Suomen.

Lääkehoidon päivän järjestävät yhteistyössä lääkehuollon ja sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän toimijat. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea koordinoi Lääkehoidon päivän järjestelyitä.

Lue lisää:

www.laakehoidonpaiva.fi

Lääkehoidon päivänä 2015 korostetaan lääkehoidon seurannan tärkeyttä (14.5.2014)

Lääkehoidon päivän sivuilla näkökulmia lääkehoidon seurantaan (13.10.2014)

Osallistu Lääkehoidon päivän toteutukseen -esite (pdf)

Lisätietoja:

Katri Hämeen-Anttila, kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.