Sisältöjulkaisija

null Lääkehoidon päivä tulee taas – tule mukaan!

Lääkehoidon päivä tulee taas – tule mukaan!

9.1.2019

Lääkehoidon päivää vietetään jo seitsemättä kertaa 21.3.2019. Kevään teemana on ”Tunnetko lääkehoitosi tavoitteet?”.

Teeman mukaisesti kannustamme lääkkeiden käyttäjiä ja terveydenhuollon ammattilaisia kysymään ja keskustelemaan lääkehoidoista.  Lääkkeen käyttäjä tai hänen omaisensa voi avata keskustelun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa esimerkiksi vastaanotolla tai apteekissa. Yhtä tärkeää on, että terveydenhuollon ammattilainen muistaa kerrata perustelut lääkehoidolle sekä lääkehoidon tavoitteet lääkkeen käyttäjän kanssa. Tärkeänä työkaluna toimii lääkityslista, josta terveydenhuollon ammattilainen ja lääkkeen käyttäjä näkevät lääkehoidon kokonaisuuden. Lääkityslistaan merkitään resepti- ja itsehoitolääkkeiden lisäksi myös kasvirohdosvalmisteet ja ravintolisät.

Järkevän lääkehoidon asialla

Valtakunnallinen teemapäivä toteutuu paikallisina tapahtumina ympäri Suomen – apteekeissa, terveysasemilla, sairaaloissa, kirjastoissa, oppilaitoksissa ja kauppakeskuksissa.

Kutsumme kaikki terveydenhuollon toimijat mukaan ideoimaan ja toteuttamaan teemapäivän itsenäisesti tai yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Fimean yhteistyössä valmisteluverkoston kanssa tuottamat tapahtumaideat ja valmiit materiaalit ovat jo saatavilla Lääkehoidon päivän verkkosivuilla.

Tapahtumajärjestäjille uusia materiaaleja

Tänä vuonna tapahtumajärjestäjät saavat uutena materiaalina käyttöönsä ”Mukana lääkehoidon päivässä” -logon kahdella eri pohjavärillä sekä diplomin osallistumisesta Lääkehoidon päivään. Nämä materiaalit saat sähköisenä käyttöösi, kun ilmoitat tapahtumasi tapahtumakalenteriin Lääkehoidon päivän verkkosivuilla. Logoa voi käyttää eri tavoin esimerkiksi julisteina tapahtumapaikan seinällä tai sähköisissä infotauluissa. Logoista voi myös teettää tarroja tai heijastimia jaettavaksi tapahtumaan osallistujille.  

Tapahtumajärjestäjän sähköinen kampanjapaketti sisältää tänä vuonna uudet julistepohjat, uusitun lääkityslistapohjan, valmista some-materiaalia, verkkobannerin sekä diasarjoja.

Tapahtumakalenteri on avattu ilmoituksia varten.

Voit seurata teemapäivän valmisteluun liittyviä viestejä tilaamalla Lääkehoidon päivän uutiskirjeen.

Lue lisää:

Lääkehoidon päivän verkkosivut

Tapahtumajärjestäjän materiaalit

Ilmoita tapahtumasi tapahtumakalenteriin

Tilaa Lääkehoidon päivän uutiskirje

Näkökulmat 2019 –sarjan avaus
 

Lisätietoja antaa

  • Päivi Kiviranta, kehittämissuunnittelija, p. 029 522 3522
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi