Takaisin edelliselle sivulle

Kausi-influenssarokotteiden toimittaminen apteekista

Kausi-influenssarokotteiden toimittaminen apteekista

10.10.2012

Kausi-influenssarokotteiden toimittaminen apteekista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut 10.10.2012 terveyskeskuksille ja yksityiselle terveydenhuollolle tarkistetut ohjeet kausi-influenssarokotuksista. THL:n suosituksen mukaan kansallisen rokotusohjelman kausi-influenssarokotuksiin varatut Vaxigrip- ja Fluarix-rokotteet annetaan eri ikäryhmille.

Toimitettaessa kausi-influenssarokotteita apteekista noudatetaan normaaleja reseptin toimittamiskäytäntöjä. Jos alle 65-vuotiaalle on määrätty Fluarix-rokotetta, apteekin tulee kertoa asiakkaalle THL:n antamasta uudesta ohjeistuksesta ja ottaa tarvittaessa yhteyttä rokotteen määränneeseen lääkäriin lääkkeen vaihtamiseksi.

Jos asiakas haluaa palauttaa apteekkiin aiemmin hankkimansa rokotteen, apteekki voi ottaa asiakkaan yhteystiedot mahdollisia myöhempiä myyntiluvanhaltijalta saatavia palautusohjeita varten.

Rokotteisiin liittyvän asiakasneuvonnan ajantasaisuuden varmistamiseksi apteekkien on hyvä seurata THL:n ja Fimean verkkosivuja. Fimea kannustaa apteekkeja myös tekemään yhteistyötä paikallisen terveydenhuollon kanssa kausi-influenssarokotuksiin liittyvien käytäntöjen ja viestinnän osalta.

Lue lisää:

THL: Usein kysyttyä Fluarix-rokotteesta

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivut

Lisätietoja:

Pirjo Rosenberg, yliproviisori, p. (09) 4733 4527

Anne Hirvonen, yliproviisori, p. (09) 4733 4473

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.

Jaa tämä sivu