Sisältöjulkaisija

null Itsehoitolääkkeet Lääkehoidon päivän teemana 19.3.2014

Itsehoitolääkkeet Lääkehoidon päivän teemana 19.3.2014

14.1.2014

Lääkehoidon päivää vietetään toista kertaa 19. maaliskuuta 2014. Tämän vuoden teemana on Tunne lääkkeesi: Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö. Lääkehoidon päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidosta.

Päivän aikana on tapahtumia eri puolilla Suomea. Lääkehoidon päivänä lääkkeiden käyttäjiä halutaan rohkaista kiinnittämään huomiota lääkehoitoonsa ja huomioimaan myös itsehoitolääkkeet osana lääkitystään. Samalla kannustetaan myös terveydenhuollon ammattilaisia kysymään asiakkaalta lääkkeiden käytöstä ja antamaan neuvoja lääkkeiden käyttäjille.

Itsehoitolääkkeet ovat osa lääkehoidon kokonaisuutta

Kokonaislääkitykseen kuuluvat sekä lääkärin määräämät reseptilääkkeet että apteekista ilman reseptiä ostetut itsehoitolääkkeet. Onnistunut lääkehoito perustuu oikeaan tietoon lääkkeestä ja siitä, miten lääke vaikuttaa sekä milloin, miten ja kuinka kauan sitä käytetään.

Itsehoitolääke on lääkevalmiste, jota voi ostaa apteekista ilman lääkemääräystä. Itsehoitolääkkeet ovat pääsääntöisesti tarkoitettu tilapäiseen käyttöön sekä lieviin ja selkeisiin oireisiin.

Itsehoitolääkkeet ovat tehokkaita ja turvallisia oikein käytettynä. Ne voivat kuitenkin aiheuttaa myös haittavaikutuksia, kuten kaikki lääkkeet.

Lääkehoidon päivän tapahtumia eri puolella Suomea

Päivän aikana järjestetään lääkkeiden käyttäjille, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja alalle opiskeleville kohdennettuja tapahtumia ja yleisöluentoja eri puolilla Suomea. Tapahtumia on muun muassa apteekeissa, terveyskeskuksissa sekä sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksissa. Päivän tapahtumat löytyvät verkkosivulta www.laakehoidonpaiva.fi.

Päivän järjestävät yhteistyössä lääkehuollon ja sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän toimijat. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea koordinoi Lääkehoidon päivän järjestelyitä.

Lue lisää:

laakehoidonpaiva.fi
 

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Katri Hämeen-Anttila, p. 029 522 3513

Viestintäpäällikkö Kati Pärnänen, p. 029 522 3115

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä, joka järjestetään vuosittain. Lääkehoidon päivää vietetään 19.3.2014. Päivän teemana on TUNNE LÄÄKKEESI: Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö. Lisätietoa osoitteesta www.laakehoidonpaiva.fi.