Sisältöjulkaisija

null Haku Fimean potilasneuvottelukunnan kaudelle 2024–2025 käynnistyy

Haku Fimean potilasneuvottelukunnan kaudelle 2024–2025 käynnistyy

4.9.2023

Haku Fimean potilasneuvottelukunnan toimintaan kaudelle 2024–2025 käynnistyy maanantaina 4.9.2023. Hakuaikaa on 29.9.2023 asti. Haku tapahtuu sähköisen hakulomakkeen kautta. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille lokakuun loppuun mennessä. Neuvottelukunnan kauden 2024‒2025 ensimmäinen tapaaminen järjestetään maaliskuussa 2024.

Neuvottelukunnan kokoonpanosta toivotaan monipuolista

Neuvottelukunnan jäseniksi voivat hakea kaikki voittoa tavoittelemattomat organisaatiot, joiden jäsenistöstä valtaosa on lääkkeiden ja/tai lääkinnällisten laitteiden käyttäjiä, sairaudesta toipuneita tai heidän läheisiään. Organisaation tulee toimia potilaan eduksi. Tarkemmat valintaperusteet käyvät ilmi neuvottelukunnan toimintasuunnitelmasta kaudelle 2024–2025. 

Neuvottelukunnan kokoonpanoon valitaan määräajaksi noin 15 organisaatiota. Myös kausilla 2020‒2021 ja 2022–2023 neuvottelukunnan toiminnassa mukana olleiden organisaatioiden toivotaan hakevan uudelle kaudelle. Tavoitteena on, että noin kolmasosa (1/3) neuvottelukunnan jäsenistä vaihtuu kahden vuoden välein. Saman organisaation jäsenyys voidaan uudistaa kahden vuoden välein enintään kuudeksi vuodeksi peräkkäin. Fimea pidättää itsellään oikeuden päättää neuvottelukunnan kokoonpanosta sen monipuolisuuden varmistamiseksi.

Neuvottelukunta kokoontuu kaksi kertaa vuodessa

Neuvottelukunta kokoontuu kaksi kertaa vuodessa puolen päivän tilaisuuteen keskustelemaan yhdessä sovituista teemoista. Tavoitteena on, että tapaamiset voidaan järjestää kasvokkain, mutta etäosallistuminen on myös mahdollista. Fimea vastaa tapaamisten käytännön järjestelyistä. 

Neuvottelukunnan jäseniltä odotetaan aktiivista osallistumista neuvottelukunnan toimintaan; tapaamisiin, niiden suunnitteluun sekä niistä viestimiseen. Hakija sitoutuu neuvottelukunnan toimintasuunnitelmassa esiteltyihin toiminnan periaatteisiin lähettäessään hakemuksen. Neuvottelukunnan toimintaan osallistumisesta ei makseta palkkiota, mutta osallistujien matkakustannukset korvataan. Neuvottelukunnan toiminta on julkista ja sitä voi seurata Fimea.fi sivujen kautta. 

Lue lisää:

Fimean potilasneuvottelukunnan toimintasuunnitelma kaudelle 2024–2025 (pdf)

Hakulomake (pdf)

Linkki sähköisesti täytettävään hakulomakkeeseen

Fimean potilasneuvottelukunnan verkkosivut

Lisätietoja antaa

  • Päivi Kiviranta, kehittämisasiantuntija, p. 029 522 3522
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi