Sisältöjulkaisija

null Fimea aloittaa apteekkien etätarkastukset

Fimea aloittaa apteekkien etätarkastukset

8.7.2020

Fimeassa aloitetaan apteekkien etätarkastukset, joilla voidaan korvata osittain paikan päällä tapahtuvia tarkastuksia. Etätarkastukset ovat osa Fimean lääkkeiden vähittäisjakelun valvonnan uudistamista.

Uuden tarkastusmuodon kehittäminen aloitettiin jo ennen COVID-19-pandemiaa. Etätarkastusten käyttöönoton aikataulua nopeutettiin, kun paikan päällä tehtävät tarkastukset jouduttiin keskeyttämään pandemian vuoksi. Ensimmäiset etätarkastukset tehdään jo kesän kuluessa.

Etätarkastuksissa apteekkari toimittaa Fimealle ennakkoon pyydettyjä materiaaleja ja vastaa tarkastuksen pohjana olevaan kyselyyn. Keskustelut apteekkarin kanssa käydään etäyhteyksien avulla sovittuina ajankohtina.

Etätarkastusta voidaan käyttää monien apteekkien perustoimintojen tarkastamiseen, mutta esimerkiksi lääkevalmistustoimintaa ei tarkasteta etänä.

Etätarkastuksen hinta määräytyy toistaiseksi kirjallisen tarkastuksen hinnoittelun perusteella, koska sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen maksullisista suoritteista ei ole vielä erikseen määritelty hintaa etätarkastuksille.

Lisätietoja antaa

  • Pirjo Rosenberg, jaostopäällikkö, Lääkejakelu-jaosto, puh. 029 522 3246
  • Juha Sinnemäki, yliproviisori, Lääkejakelu-jaosto, puh. 029 522 3260
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi