Sisältöjulkaisija

null Euroopan lääkevirasto aloittaa HIPRA-koronavirusrokotteen arvioinnin

Euroopan lääkevirasto aloittaa HIPRA-koronavirusrokotteen arvioinnin

29.3.2022

Euroopan lääkeviraston ihmislääkekomitea (CHMP) on aloittanut nopeutetun arvioinnin (rolling review) lääkeyhtiö HIPRA Human Health S.L.U:n HIPRA-koronavirusrokotteesta (PHH-1v).

Rokote on tehosterokote, ja se on tarkoitettu niille aikuisille, jotka ovat täysin rokotettuja jollakin toisella koronarokotteella. 

Ihmislääkekomitea päätti arvioinnin aloittamisesta käytettävissä olevien laboratoriotutkimusten ja aikuisilla tehtyjen varhaisten kliinisten kokeiden tietojen pohjalta. Tutkimustulosten mukaan HIPRA-koronarokote torjuu SARS-CoV-2 virusta synnyttämällä kehon oman vasta-ainetuotannon. Rokotteen odotetaan torjuvan myös Omikron-varianttia. HIPRA-koronarokote on perinteistä teknologiaa hyödyntävä proteiinirokote.

Arviointi etenee ns. rullaavalla menettelyllä nopeutetusti, kunnes rokotteesta on kertynyt riittävästi tietoa myyntiluvan myöntämiseksi. Arvioinnissa pätevät normaalit EU:n edellyttämät tehon, turvallisuuden ja laadun vaatimukset myyntiluvan myöntämiseksi. EMA tiedottaa arvioinnin etenemisestä.

Lue lisää

EMAn tiedote 29.3.2022

Lisätietoja antaa

  • Marjo-Riitta Helle, yksikön päällikkö, p. 0295223320
  • Sähköpostiosoite muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.