Sisältöjulkaisija

null EMA suosittelee Comirnaty-koronarokotteen käytön laajennusta 12–15-vuotiaisiin

EMA suosittelee Comirnaty-koronarokotteen käytön laajennusta 12–15-vuotiaisiin

28.5.2021

Euroopan lääkeviraston (EMA) ihmislääkekomitea (CHMP) suosittelee BioNTechin ja Pfizerin kehittämän COVID-19-rokotteen (Comirnaty) käyttöaiheen laajennusta 12–15-vuotiaisiin lapsiin. Rokote on jo hyväksytty käytettäväksi aikuisilla ja yli 16-vuotiailla nuorilla. Lopullisen luvan käyttöaiheen laajennukseen antaa Euroopan unionin komissio.

Comirnatyn vaikutuksia lapsiin tutkittiin 2260:lla 12–15-vuotiaalla lapsella. Tässä tutkimuksessa rokote esti 100-prosenttisesti koronavirustaudin. Käytännössä todellinen teho on 75 ja 100 prosentin välillä.

Lääkevalmistekomitea totesi, että tutkimukseen osallistuneiden lasten rajoitetun määrän vuoksi tutkimuksessa ei voitu havaita harvinaisia ​​sivuvaikutuksia. Lääkevalmistekomitea kuitenkin arvioi, että Comirnatyn hyödyt 12–15-vuotiailla lapsilla ovat suuremmat kuin riskit - erityisesti lapsilla, jotka voivat saada vakavan tautimuodon.

Rokotteen turvallisuutta ja tehokkuutta sekä lapsilla että aikuisilla seurataan edelleen tarkasti.

THL selvittää lasten koronarokotusten edellytyksiä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on perustanut asiantuntijatyöryhmän kartoittamaan lasten COVID-19-tautitaakkaa ja lasten roolia tartuntaketjujen muodostumisessa. Työryhmä myös selvittää, millä edellytyksin lasten koronarokotukset voitaisiin aloittaa Suomessa. Ryhmän saatua työnsä päätökseen THL antaa asiasta kannanottonsa sosiaali- ja terveysministeriölle.

Lue lisää

EMA:n tiedote: First COVID-19 vaccine approved for children aged 12 to 15 in EU

Fimean verkkouutinen 22.12.2020: Komissio on myöntänyt ehdollisen myyntiluvan ensimmäiselle koronavirusrokotteelle

Lisätietoja antaa

  • Marjo-Riitta Helle, yksikön päällikkö, p. 029 522 3320
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi