Sisältöjulkaisija

null Eija Pelkonen aloitti Fimean ylijohtajana

Eija Pelkonen aloitti Fimean ylijohtajana

1.10.2018

Proviisori, EMBA Eija Pelkonen aloitti Fimean ylijohtajana 1. lokakuuta. Ylijohtajan virka on määräaikainen, ja virkakausi kestää viisi vuotta. Valtioneuvosto nimitti Pelkosen tehtävään 27.6.2018.

Ylijohtaja johtaa Fimeaa ja vastaa sille asetettujen tulostavoitteiden saavuttamisesta ja siitä, että keskuksen tehtävät hoidetaan tehokkaasti, taloudellisesti ja tuloksellisesti. Ylijohtaja seuraa keskuksen toimialan kehitystä sekä huolehtii keskuksen toiminnan yleisestä kehittämisestä.

Ennen ylijohtajan virkaan siirtymistä Pelkonen on toiminut Fimean Lääkealan toimijoiden valvonta -prosessin johtajana ja Lääkelaitoksessa esimies- ja asiantuntijatehtävissä. Ennen virkamiesuraansa hän on työskennellyt lääkkeiden teolliseen valmistukseen, tukku- ja vähittäisjakeluun liittyvistä tehtävistä.  

Pelkonen näkee suomalaisen lääke- ja terveysteknologiaosaamisen kuten Fimeankin tulevaisuuden täynnä mahdollisuuksia.

─ Lääkkeiden turvallisuuden, saatavuuden ja lääkehuollon toimintakyvyn varmistaminen tulee koko ajan haastavammaksi. Suomalainen tapamme tehdä luottamukseen perustuvaa, lääkealan kaikkien toimijoiden asiantuntemusta hyödyntävää yhteistyötä on kuitenkin erinomainen voimavara alati muuttuvassa toimintaympäristössä ja kansainvälisessä kilpailussa. Tätä yhteistyötä ja asiantuntijuuden kehittymistä haluan Fimean uutena ylijohtajana olla tukemassa, linjaa Pelkonen.

Lue lisää

Fimean ylijohtajaksi Eija Pelkonen (27.6.2018)

Lisätietoja antaa

  • Eija Pelkonen, ylijohtaja, p. 029 522 3100
  • Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.