Sisältöjulkaisija

null Ajantasainen lääkitystieto voi pelastaa henkesi

Ajantasainen lääkitystieto voi pelastaa henkesi

7.3.2017

Lääkehoidon päivä 16.3.2017 herättelee jokaista tarkistamaan lääkitystietojensa ajantasaisuutta teemalla ”Kuka tietää lääkityksesi?” Vain sinä itse tiedät, mitä lääkkeitä ja valmisteita käytät.

Ajantasainen lääkitystieto on edellytys oikeille hoitopäätöksille ja turvallisen lääkehoidon toteutumiselle. Sähköinen reseptikään ei takaa sitä, että ammattilaisella olisi ajantasainen tieto lääkityksestäsi. Joskus reseptillä määrätty lääke ei todellisuudessa ole käytössä tai käytetty annos eroaa reseptiin kirjatusta. Reseptilääkkeiden lisäksi tieto käytetyistä itsehoitolääkkeistä ja ravintolisistä on tärkeää turvallisia hoitopäätöksiä tehtäessä.

Ole aktiivinen oman ja läheistesi lääkehoidon onnistumisessa

Tee lääkityslista. Kirjaa listalle jokainen käyttämäsi resepti- ja itsehoitolääke sekä ravintolisä. Merkitse myös annos ja käyttötarkoitus. Päivitä listaa aina, kun lääkityksessäsi tapahtuu muutoksia. Kannusta myös läheisiäsi lääkityslistan ylläpitämiseen.

Ajantasaista lääkityslistaa voit ylläpitää yhtä hyvin käsinkirjoitetulla paperilla kuin sähköisillä ratkaisuilla. Lisätietoja lääkityslistasta ja eri ratkaisuista saat osoitteesta omalista.fi. Täytettävää lääkityslistapohjaa voit kysyä myös potilasyhdistykseltä tai apteekista. Tarvittaessa pyydä apua lääkityslistan tekemiseen ja päivittämiseen terveydenhuollon ammattilaiselta.

Lääkityslista auttaa Sinua tuntemaan lääkehoitosi paremmin. Sen tiedoilla lääkäri tai apteekki voi tunnistaa lääkityksestäsi mahdolliset turhat lääkkeet tai haitta- ja yhteisvaikutukset. Pidä ajantasaista lääkityslistaa aina mukanasi – se turvaa hoitosi myös tilanteissa, joissa et itse pysty lääkitystäsi kertomaan.

Katso Lääkityslista-video

Lääkehoidon päivä on valtakunnallisesti suunniteltu ja paikallisesti toteutettu

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä, joka toteutetaan paikallisina tapahtumina ympäri Suomen. Lääkehoidon päivänä lääkkeiden käyttäjiä rohkaistaan tuntemaan lääkkeensä sekä huomioimaan lääkehoitonsa vaikutuksia.

Lääkehoidon päivän järjestävät yhteistyössä lääke- ja terveydenhuollon toimijat. Päivän valtakunnallista suunnittelua ja järjestelyjä koordinoi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Lue lisää:

Lue lisää lääkityslistasta www.omalista.fi

Lääkehoidon päivän tapahtumakalenteri
Näkökulma-kirjoitukset

www.laakehoidonpaiva.fi
 

Lisätietoja antaa

  • tutkija Elina Lämsä, p. 029 522 3512
  • tutkimus- ja kehittämispäällikkö Katri Hämeen-Anttila, p. 029 522 3513
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.