Sisältöjulkaisija

null "Jokaisella ilmoituksella on väliä" – kaikkia kannustetaan ilmoittamaan havaitsemistaan haittavaikutuksista

"Jokaisella ilmoituksella on väliä" – kaikkia kannustetaan ilmoittamaan havaitsemistaan haittavaikutuksista

2.11.2020

Fimea osallistuu viidenteen vuosittaiseen sosiaalisessa mediassa järjestettävään #MedSafetyWeek-kampanjaan, jonka tarkoitus on kannustaa ilmoittamaan lääkkeiden haittavaikutuksista.

Kampanjan teemana on ”jokaisella ilmoituksella on väliä”, sillä ilmoittamalla voidaan auttaa muita tulevaisuudessa. Kampanjan aikana potilaita, terveydenhuoltoalan ammattilaisia sekä heidän järjestöjään kannustetaan ilmoittamaan lääkkeiden epäillyistä haittavaikutuksista; ei kannata odottaa, että joku muu ilmoittaisi epäilyksistä.

Lääkkeet ovat turvallisia ja tehokkaita, mutta haittavaikutuksia voi esiintyä. On vaikea ennustaa, kenelle haittavaikutuksia tulee, mutta on olennaista ymmärtää kaikki mahdolliset riskit esimerkiksi lääkkeen käyttötapaan liittyen, ja viestiä niistä asianmukaisesti.

Ilmoitusten tekeminen auttaa tunnistamaan uusia tai odottamattomia haittavaikutuksia ja vakavia turvallisuusongelmia, ja niiden avulla voidaan myös saada lisää tietoa tunnetuista vaikutuksista. Tekemällä ilmoituksen voit tehdä lääkkeistä turvallisempia kaikille ja auttaa Fimeaa suojelemaan kansalaisten terveyttä tehokkaalla sääntelyllä.

Kansainväliseen kampanjaan osallistuvat 76 eri maan kansalliset lääkevalvontaviranomaiset ja niiden sidosryhmät. Kampanjaa johtaa Maailman terveysjärjestön (WHO) kansainvälisen lääkevalvonnan yhteistyökeskus Uppsala Monitoring Centre (UMC).

Lue lisää:

Lääkkeiden haittavaikutukset

Lisätietoja antaa

  • fimea.ev@fimea.fi
  • viestinta@fimea.fi