Innehållspresentatör

null EU:n lääkealan toimijat haluavat tiivistää yhteistyötään

EU:n lääkealan toimijat haluavat tiivistää yhteistyötään

19.7.2019

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea isännöi ensimmäistä EU-puheenjohtajuuskauden kokoustaan Helsingissä 18.−19.7. 2019. Kokouksessa oli koolla neljä eri työryhmää ja yhteensä yli 100 osallistujaa.

Kokouksen useassa puheenvuorossa painotettiin, että kansallisten lääkevirastojen ja muiden lääkealan toimijoiden yhteistyötä EU-tasolla tulee tiivistää. Tieteellinen neuvonta on viranomaisille tärkeä työkalu, joka lisää yhteistyötä ja auttaa toimijoita ja lääkekehittäjiä välttämään virheitä ja turhia viivästyksiä, totesi Fimean ylijohtaja Eija Pelkonen kokouksen avauspuheenvuorossaan.

Ensimmäinen INNO-yhteiskokous

INNO-yhteiskokouksessa kokoontuivat Euroopan lääkeviraston alainen Tieteellisen neuvonnan työryhmä (SAWP), eurooppalaisten HTA (Health Technology Assessment) -arviointielinten yhteistyöfoorumi (EUnetHTA), Kliinisten lääketutkimusten koordinointiryhmä (CTFG) sekä EU-innovaatioverkosto (EU-innovation Network). Kyseiset työryhmät olivat ensimmäistä kertaa koolla samanaikaisesti.

− Kokous onnistui todella hyvin. Tavoitteenamme oli edistää innovaatioista ja uusista lääkkeistä käytävää entistä monipuolisempaa keskustelua ja tiedon jakamista ja siinä päästiin hyvään alkuun, kokouksen puheenjohtajana toiminut johtaja Esa Heinonen Fimeasta toteaa.

− On tärkeää, että kommunikoimme nykyistä enemmän ja jaamme tietoa toisillemme. Pääsimme tutustumaan toisiimme ja toistemme työhön ja tästä on hyvä jatkaa. INNO-yhteiskokous kannattaisi osallistujien mielestä järjestää vuosittain, Heinonen lisää.

Yhteistyömahdollisuuksien kartoituksen lisäksi Helsingin kokouksessa katselmoitiin eri ryhmien antamia tieteellisen neuvonnan prosesseja sekä kehityshankkeita. Lisäksi keskustelua käytiin monista tällä hetkellä neuvonnassa esiin tulevista tieteellisistä ja regulatorisista haasteista sekä kartoitettiin tulevaisuuden haasteita (horizon scanning).

Lisätietoa työryhmistä

SAWP (EMA:n sivut)

EUnetHTA

CTFG (HMA:n sivut)

EU-IN (HMA:n sivut)

Ytterligare information ges av

  • Esa Heinonen, johtaja, lääkevalmisteiden arviointi - prosessi, p. 0295 223 310
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi