Innehållspublicerare

null På forumet för läkemedelsinformation den 3.11.2022 uppmärksammas läkemedelsbehandling av personer i arbetsför ålder

På forumet för läkemedelsinformation den 3.11.2022 uppmärksammas läkemedelsbehandling av personer i arbetsför ålder

2.6.2022

Det nationella nätverket för läkemedelsinformation ordnar ett forum för läkemedelsinformation med temat ”Toimiva lääkehoito työikäisten arjessa – sitoutumisen haasteina vuorovaikutus ja hoitoväsymys” torsdagen den 3 november 2022 kl. 9.00–11.30. Evenemanget ordnas som ett direkt webbinarium som är öppet för alla. Anteckna nu redan tidpunkten i din kalender.

Målet med forumet för läkemedelsinformation är att tillsammans lyfta fram och diskutera vilka interaktionsutmaningar yrkesutbildade personer upplever i kommunikationen om läkemedelsbehandling, vilka faktorer som kan ligga bakom läkemedelsanvändarens obundenhet till vården och med vilka metoder patientsäkerheten kunde förbättras i samarbete.

En av talarna är universitetslärare och doktorand Tiina Syyrilä vid hälsovetenskapliga fakulteten vid Östra Finlands universitet. Hon öppnar i sitt anförande utmaningar och riskpunkter i läkemedelsbehandlingen mellan yrkesutbildade personer samt mellan patienten, närstående och yrkesutbildade personer. I forumet för läkemedelsinformation får man också höra om läkemedelsanvändarnas erfarenheter av vårdtrötthet och bakgrunden till den och hur yrkesutbildade personer kan förbättra engagemanget i läkemedelsbehandlingen med beaktande av läkemedelsanvändarens förhållanden.

Forumet för läkemedelsinformation riktar sig särskilt till yrkesutbildade inom hälso- och sjukvården, men det är önskvärt att även läkemedelsanvändare, patienter och representanter för medierna deltar i evenemanget och diskussionerna. Programmet publiceras på Fimeas webbplats i början av hösten.  

Det nationella nätverket för läkemedelsinformation 

Ytterligare information ges av

  • Päivi Kiviranta, utveckling specialist, tfn 029 522 3522
  • E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fimea.fi.