Innehållspublicerare

null Ett webbinarium om ändringar i lagstiftningen om medicintekniska produkter ordnas 6.5.2021

Ett webbinarium om ändringar i lagstiftningen om medicintekniska produkter ordnas 6.5.2021

19.3.2021

Fimea ordnar ett informations- och diskussionstillfälle för sina intressentgrupper om ändringar i lagstiftningen om medicintekniska produkter torsdagen den 6 maj 2021 kl. 9.00–15.30. Evenemanget ordnas som ett webbinarium och det är på finska.

Under evenemanget presenteras de ändringar som EU-lagstiftningen som träder i kraft den 26 maj 2021 medför för såväl medicintekniska produkter, ekonomiska aktörer som professionell användning av produkterna. Dessutom behandlas de ändringar som den nationella lagstiftningen, som nu är i beredningsskedet, kommer att medföra.

Frågor önskas på förhand senast 14.4.2021

Du kan skicka preliminära diskussionsämnen och förhandsfrågor per e-post till adressen laiteinfo@fimea.fi senast 14.4.2021. Experterna strävar efter att svara på frågorna så att även övriga deltagare på seminariet har nytta av svaren.

Webbinariet är gratis och öppet för alla som är intresserade av ämnet. Webbinariet riktar sig särskilt till tillverkare, distributörer och professionella användare av medicintekniska produkter. Webbinariet kan följas som webbsändning via internet. Vi publicerar en länk i webbnyheten före webbinariet. Det krävs ingen anmälan för att delta i webbinariet, och man kan delta även om man inte ställt frågor i förväg.

Man strävar också efter att spela in webbinariet och inspelningen kommer senare att finnas tillgänglig på Fimeas webbplats.

Preliminärt program för webbinariet

Förmiddag 9–12

  • Öppning, välkommen
  • Ändringar i lagstiftningen för tillverkaren

Eftermiddag 13–15.30

  • Nationell lagstiftning
  • Ändringar i lagstiftningen för distributörer och professionella användare

Programmet preciseras senare.

Ytterligare information ges av

Sari Tuomaala, assistent

laiteinfo@fimea.fi