Asset Publisher

null Fimea står värd för ett utbildningsevenemang för läkemedelsfabrikernas inspektörer 8–10 december

Fimea står värd för ett utbildningsevenemang för läkemedelsfabrikernas inspektörer 8–10 december

7.12.2020

PIC/S virtuella seminarium som ordnas av Fimea samlar läkemedelsfabrikernas inspektörer från olika delar av världen till ett gemensamt utbildningsevenemang den 8–10 december 2020. Det största utbildningsevenemanget för läkemedelsfabrikernas inspektörer genomförs varje år och nu för första gången helt virtuellt. Seminariets tema är mycket aktuellt "Distant Assessment", dvs. inspektioner på distans.

Sammanlagt 420 deltagare från 52 länder har anmält sig till evenemanget.

”Det är fint att Fimea fått möjligheten att ordna en så ansvarsfull utbildning”, konstaterar Fimeas överdirektör Eija Pelkonen. ”På grund av coronapandemin är inspektioner på distans verkligen ett aktuellt och intressant ämne, och vi hoppas att evenemanget ska främja utvecklingen av inspektionerna och harmoniseringen av läkemedelsövervakningen på olika håll i världen. Genom valet av detta tema vill vi bevisa att läkemedelsövervakningen också fungerar under dessa exceptionella förhållanden."

Evenemanget inleds tisdagen den 8 december och det fortsätter onsdagen den 9 december med identiskt program. Tidtabellerna har anpassats så att den ena dagen passar deltagarna på det västra halvklotet och den andra på det östra halvklotet. Torsdagen den 10 december samlas alla till en gemensam avslutningssession, där bidragen från workshopparna under de tidigare dagarna sammanställs.

Läs mera:

Fimeas nyhet 24.9.2020

Artikel i Sic! 4/2020: Etätarkastuksista uusi työkalu valvontaan (endast på finska)

PIC/S events (på engelska)