Asset Publisher

null Kansallista asiakas- ja potilasturvallisuuspäivää vietetään 17.9.2022

Kansallista asiakas- ja potilasturvallisuuspäivää vietetään 17.9.2022

7.9.2022

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut syyskuun 17. päivän maailman potilasturvallisuuden päiväksi.

Suomessa päivää vietetään asiakas- ja potilasturvallisuuden päivänä. Tänä vuonna päivän teemana on lääkitysturvallisuus ja sloganina toimii ”lääkitys turvallisissa käsissä”. Päivän teema vahvistaa WHO:n vuonna 2017 käynnistämän potilasturvallisuushaasteen ”Medication without harm” tavoitetta. 

Päivän vastuullisena järjestäjänä toimii sosiaali- ja terveysministeriö ja Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus tukee päivän käytännön järjestelyjä.

Kansallinen webinaari 15.9. – ilmoittautuminen 13.9. mennessä

Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus järjestää asiakas- ja potilasturvallisuuspäivän webinaarin ”Lääkitys turvallisissa käsissä” torstaina 15.9.2022 klo 12‒15.30.

Webinaarin avaa sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen. Webinaarin puhujina ovat tutkimus- ja kehittämisasiantuntija Johanna Jyrkkä Fimeasta, ylilääkäri Heikki Virkkunen THL:stä, lääkitysturvallisuuskoordinaattori Terhi Toivo Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä sekä apteekkari Mika Wallin Kauhavan ykkösapteekista. Lisäksi potilaan puheenvuoron pitää Anna-Greta Tiira.

Webinaarin ohjelmassa on myös paneelikeskustelu lääkityksen ajantasaisuuden tärkeydestä. Panelisteina eri näkökulmia aiheeseen ovat tuomassa potilas/asiakas, osastofarmaseutti, apteekin farmaseutti, kotihoidon sairaanhoitaja sekä potilasturvallisuuslääkäri. Webinaarin puheenjohtajana ja paneelikeskustelun vetäjänä toimii lääkitysturvallisuuskoordinaattori Carita Linden-Lahti HUSista. 

Webinaarin ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät keskuksen sivuilta, ks. Maailman potilasturvallisuuspäivä 17.9.2022

WHO Global Patient Safety Day  

WHO: Medication Without Harm (Youtube) 

Ask more

  • Elsi Similä, projektipäällikkö, p. 029 522 3607
  • Johanna Jyrkkä, tutkimus- ja kehittämisasiantuntija, p. 029 522 3514
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi