Takaisin edelliselle sivulle

Wahlroos Kuopion Lääkepäivillä, Suomelle aktiivinen rooli EUn lääkepolitiikassa

Wahlroos Kuopion Lääkepäivillä, Suomelle aktiivinen rooli EUn lääkepolitiikassa

7.5.2004

Wahlroos Kuopion Lääkepäivillä, Suomelle aktiivinen rooli EUn lääkepolitiikassa

Lääkelaitoksen ylijohtaja, prof. Hannes Wahlroos korosti puheessaan Kuopion Lääkepäivillä Suomen aktiivista roolia laajentuneessa EU:ssa.

- Suomelle sopii aktiivinen vaikuttaminen valituilla keskittymisalueilla. Tämä onnistuu, jos haluamme olla  mukana EU:n lääkepolitiikan ytimessä. EU:n lääkepolitiikan kehitys on mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa. Vain viikko sitten tapahtunut EU:n laajentuminen kymmenellä uudella jäsenmaalla on yksi olennainen hiljattain muuttuneen lääkelainsäädännön taustatekijä.

Wahlroosin mukaan on selvää, ettei horisontaalista sisämarkkinalähtökohdista tulevaa direktiiviehdotusta palveluiden sisämarkkinoista voida sellaisenaan soveltaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, joihin apteekkipalvelutkin kuuluvat. Tämä kanta on esitetty varsin perusteellisesti ja hyvin viime maaliskuussa sosiaali- ja terveysministeriön lausunnossa kauppa- ja teollisuusministeriölle.

Lääkelaitos päätti huhtikuussa, että se aikoo keskittyä EU-vaikuttavuuden lisäämisessä lastenlääkkeisiin ja biologisiin valmisteisiin. Biologisissa valmisteissa painopiste on erityisesti geeniterapiavalmisteissa, soluterapiavalmisteissa ja bioteknologisissa valmisteissa.

- Uudet jäsenmaat tuovat toivottavasti uutta dynamiikkaa EU:n keskittyvään lääkevalvontaan. Toisaalta uusien jäsenmaiden selkeästi EU-keskiarvoa alempi ostovoimataso voi tuoda ongelmia, Wahlroos arvioi.

Lue lisää:

Ylijohtaja, prof. Hannes Wahlroos, Lääkelaitos: Euroopan unionin lääkepolitiikan suuntaviivat.

puhe (pdf) ja esitys (pdf)

Lisätietoja: ylijohtaja Hannes Wahlroos, puh. (09) 4733 4200

tai 050 500 3709, hannes.wahlroos@nam.fi

Jaa tämä sivu