Sisältöjulkaisija

null Videotallenteet järkevän lääkehoidon koulutuksista katsottavissa

Videotallenteet järkevän lääkehoidon koulutuksista katsottavissa

7.2.2018

Järkevää lääkehoitoa käsitteleviä koulutuksia järjestettiin tammikuussa 2018 Kokkolassa ja Kajaanissa. Kumpaankin koulutukseen osallistui noin 100 terveydenhuollon ammattilaista. Alueellisia koulutustilaisuuksia on järjestetty yhteensä neljällä paikkakunnalla Fimean ja ”Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa” (I&O) -kärkihankkeen yhteistyönä. 

Koulutuksissa käsiteltiin järkevän lääkehoidon edistämistä, ajantasaista lääkityslistaa, lääkehoidon haasteita kotihoidossa ja apteekissa, lääkehoidon hallintaa iäkkäillä sekä asiakkaan ohjaamista ja lääkehoidon seurantaa. Koulutuksissa käytiin myös keskustelua paikallisesti lääkehoidon toteutumisen haasteista ja järkevän lääkehoidon edistämisen keinoista.

Koulutukseen osallistujat saivat myös ajankohtaista tietoa järkevän lääkehoidon viestintäkampanjasta, joka on käynnistynyt ammattilaisille suunnatulla osiolla syksyllä 2017. Kansalaisille suunnattu kampanja käynnistetään 22.3.2018, jolloin vietetään valtakunnallista Lääkehoidon päivää. Järkevän lääkehoidon viestintäkampanja toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön ja Fimean yhteistyönä.

Alueellisten koulutustilaisuuksien videotallenteet on nähtävillä maksutta Fimean verkkosivun kautta. Tarjolla on myös järkevää lääkehoitoa käsitteleviä tietopaketteja käytännön työn tueksi sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Videoita ja tietopaketteja kannattaa hyödyntää koulutusmateriaalina.

Lue lisää:

Videotallenteet koulutuksista (Mikkeli, Pori, Kokkola, Kajaani)

Lääkehoidon tietopaketit

Järkevän lääkehoidon viestintäkampanja

Lisätietoja antaa

  • Leena Reinikainen, kehittämissuunnittelija, p. 029 522 3520
  • Merja Merikoski, tutkija, p. 029 522 3532
  • Johanna Jyrkkä, tutkija, p. 029 522 3514
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.