Sisältöjulkaisija

null Vankomysiinivalmisteiden tuotetietoja arvioidaan

Vankomysiinivalmisteiden tuotetietoja arvioidaan

4.4.2016

Euroopan lääkevirasto (EMA) on aloittanut vankomysiiniä sisältävien lääkevalmisteiden tuotetietojen arvioinnin. Arviointi on osa EMAn antibioottiresistenssin vastaista strategiaa.

Tärkeä osa antibioottien asianmukaisen käytön edistämistä on, että kriittisen tärkeiden valmisteiden tuotetiedot ovat ajan tasalla. Tavoitteena on varmistaa, että potilaiden hoitoon on saatavilla tehokkaita ja turvallisia antibiootteja.

Vankomysiini on tärkeä vaihtoehto vakavien infektioiden hoidossa. Yhä enemmän esiintyy infektioita, jotka ovat resistenttejä usealle antibiootille, myös vankomysiinille. Siksi on ensiarvoisen tärkeää arvioida vankomysiinin käyttö ja sitä koskevat tuotetiedot ajanmukaisen tiedon valossa.

EMA arvioi kattavasti vankomysiinin hyötyjä ja haittoja koskevan tiedon ja harkitsee, tarvitaanko muutoksia vankomysiinin käyttöön EU:n eri jäsenvaltioissa. Suomessa käytössä on tällä hetkellä 20 eri vankomysiinivalmistetta.

Arviointi on käynnistynyt Espanjan lääkeviraston aloitteesta, ja sen suorittaa Euroopan lääkeviraston lääkevalmistekomitea (CHMP).

Lue lisää:

Lisätietoa arvioinnista

Lisätietoja antaa

  • Pekka Eränkö, ylilääkäri, p. 029 522 3322
  • Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.