Sisältöjulkaisija

null Uusi Sic!-lääketietolehti terveydenhuollon ammattilaisille

Uusi Sic!-lääketietolehti terveydenhuollon ammattilaisille

10.1.2011

 

Uuden Sic!-lääketietolehden ensimmäinen numero on julkaistu. Lehden tavoitteena on jakaa luotettavaa, puolueetonta ja ajankohtaista asiantuntijatietoa lääkkeistä sekä niiden järkevästä käytöstä. Lehden julkaisija on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea ja vastaava päätoimittaja ylijohtaja Sinikka Rajaniemi.

Ensimmäisen numeron teemoina ovat iäkkäiden lääkehoito ja lääkkeiden haittavaikutukset. Lehden sisältö koostuu jatkossakin numeroittain vaihtuvista teema-artikkeleista ja eri aihealueiden vakiopalstoista. Palstoilla käsitellään muun muassa uusia lääkkeitä, lääkehoitojen arviointia, lääkkeiden haittavaikutuksia, kasvirohdoslääkkeitä, eläinlääkkeitä ja biologisia lääkkeitä.

Painettu Sic! ilmestyy neljästi vuodessa ja se jaetaan maksutta kotiin niille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka määräävät tai toimittavat lääkkeitä. Lehti postitetaan myös Fimean keskeisimmille sidosryhmille, kuten lääkealan toimijoille. Painetun lehden sisältö on suomen- ja osin ruotsinkielistä. Sic!:in edeltäjä oli Tabu-lääketietolehti, jota julkaisi Lääkelaitos. Tabu ilmestyi viimeksi syksyllä 2009 ja sen sisältämää lääketietoa ehdittiin lukijapalautteen mukaan jo kaivata.

Verkkolehti on kaikille avoin

Sic! ilmestyy painetun version lisäksi myös verkossa. Osoitteesta http://sic.fimea.fi löytyvät kaikki lehden suomen- ja ruotsinkieliset aineistot ja lisäksi erityisesti kansainvälisiä lukijoita ja tutkijoita palveleva englanninkielinen osio.

Verkkolehdessä julkaistaan painettuun lehteen tulevien artikkeleiden lisäksi pelkästään verkkoon tarkoitettuja juttuja ajankohtaisista aiheista. Artikkelit on mahdollista tilata RSS-syötteinä teemoittain. Verkkolehti on vapaasti saatavilla ja sitä voivat lukea kaikki lääketiedosta kiinnostuneet.

Sic!-nimen juuret reseptilatinassa

Lehden nimi sai alkunsa Fimean henkilöstölle suunnatun nimikilpailun tuloksena. Reseptilatinasta tuttu Sic!-ilmaus käännetään suomeksi ”juuri näin!” ja sen tarkoituksena on terästää reseptin lukijan tarkkaavaisuutta.

- Lääketietolehden nimeksi Sic! sopii hyvin, koska se avautuu helposti kohderyhmälle, on iskevä sekä visuaalisesti hyvin erottuva, toteaa lehden lääketieteellisenä päätoimittajana toimiva ylilääkäri Annikka Kalliokoski.

Lisätietoja:

Sinikka Rajaniemi, ylijohtaja, vastaava päätoimittaja, p. (09) 4733 4200

Annikka Kalliokoski, ylilääkäri, lääketieteellinen päätoimittaja, p. (09) 4733 4531

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi

viestinta@fimea.fi

Katja Lindgren-Äimänen, tiedottaja, p. 050 511 1657

Petra Nylund, viestintäassistentti, toimitussihteeri, p. 050 521 6875

Siirry verkkolehteen