Sisältöjulkaisija

null Tule mukaan tekemään Lääkehoidon päivää 2017 – materiaalit saatavilla!

Tule mukaan tekemään Lääkehoidon päivää 2017 – materiaalit saatavilla!

15.12.2016

Lääkehoidon päivä toteutetaan paikallisina tapahtumina ympäri Suomen 16.3.2017 ja koko viikon 11 aikana. Paikallisia potilasyhdistyksiä sekä lääke- ja terveydenhuollon toimijoita toivotaan mukaan toteuttamaan teemapäivää yhdessä!

Vuoden 2017 teema korostaa ajantasaisen lääkitystiedon merkitystä potilaalle ja terveydenhuollon ammattilaiselle. Lääkkeiden käyttäjiltä kysytään "Kuka tietää lääkityksesi?". Mikään tietojärjestelmä ei sisällä ajantasaista tietoa potilaan käyttämistä lääkkeistä. Henkilökohtainen, ajantasainen lääkityslista auttaa oman lääkitystiedon hallinnassa. Mukana pidettävä lääkityslista helpottaa asiointia apteekissa ja terveydenhuollossa sekä turvaa hoitoa akuuteissa tilanteissa.

Lääkehoidon päivän verkkosivuille on päivitetty vuoden 2017 teemaan liittyvää tietoa ja materiaaleja sekä tapahtumajärjestäjille että lääkkeiden käyttäjille. Tapahtumajärjestäjille on tarjolla muun muassa valmiit juliste- ja tiedotepohjat sekä aiheeseen liittyviä esityksiä. Koko Suomen paikalliset tapahtumat kerätään tapahtumakalenteriin Lääkehoidon päivän verkkosivuille. Tapahtumailmoittautuminen avataan heti vuodenvaihteen jälkeen.

Näkökulmia-kolumnisarja saa myös jatkoa Lääkehoidon päivän verkkosivuilla. Talven aikana ajantasaisen lääkitystiedon merkitystä pohtivat teksteissään sekä terveydenhuollon ammattilaiset, poliitikot että lääkkeiden käyttäjät. Seuraa aiheeseen liittyvää uutisointia ja keskustelua Facebookin Tunne lääkkeesi -sivustolla. Twitteristä keskustelua löytyy aihetunnisteella #lääkehoidonpäivä.

Vuosittaisen teemapäivän tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidoista. Lääkehoidon päivän suunnittelusta vastaa valtakunnallinen lääke- ja terveysalan toimijoista koostuva suunnitteluryhmä. Fimea koordinoi päivän järjestelyjä.

Lue lisää:

www.laakehoidonpaiva.fi
Ajantasaisen lääkitystiedon tärkeyttä korostetaan Lääkehoidon päivänä 2017

Lisätietoja antaa

  • Katri Hämeen-Anttila, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, puh. 029 522 3513
  • Elina Lämsä, tutkija, elina.lamsa@fimea.fi
  • Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi