Takaisin

Tiedote 6/2001 Lääkkeiden määrääminen ja toimittaminen

Tiedote 6/2001 Lääkkeiden määrääminen ja toimittaminen

20.4.2001

 

Tiedote 6/2001 Lääkkeiden määrääminen ja toimittaminen

Viitteet:

Lääkkeiden määrääminen 1999:50 (STM)

Lääkkeiden toimittaminen 4/1999 (Lääkelaitos)

 

Julkisuudessa esiintyneiden epäselvyyksien johdosta sosiaali- ja terveysministeriö sekä Lääkelaitos muistuttavat lääkäreitä ja apteekkeja lääkkeiden määräämisestä ja toimittamisesta annetuista seuraavista määräyksistä:

- Lääkäri tai hammaslääkäri saa määrätä lääkkeitä vain henkilölle, jonka lääkityksen tarpeesta hän on varmistunut omalla tutkimuksellaan tai muulla luotettavalla tavalla. Lääkäri ei siis saa määrätä lääkkeitä esimerkiksi yhteisön, järjestön tai yrityksen nimelle kirjoitetulla lääkemääräyksellä.

  • Vastaava lääkäri tai hammaslääkäri voi määrätä sairaalan, terveyskeskuksen, yksityisen terveydenhuollon palveluja tuottavan yksikön tai sosiaalihuollon laitoksen käyttöön tulevat lääkkeet kirjallisella lääketilauksella.
  • Ammattinsa harjoittamisen yhteydessä tarvitsemansa lääkkeet lääkäri tai hammaslääkäri voi määrätä pro auctore –lääkemääräyksellä.
  • Apteekin tulee lääkkeitä toimittaessaan varmistua myös siitä, että lääkemääräys tai lääketilaus on annettu sosiaali- ja terveysministeriön lääkkeiden määräämisestä antaman määräyksen mukaisesti.

Lisätietoja antavat tarvittaessa:

sosiaali- ja terveysministeriöstä ylilääkäri Terhi Hermanson, puh. (09) 160 3901,

sekä Lääkelaitoksesta yliproviisori Eeva Leinonen, puh. (09) 4733 4202.

Jaa tämä sivu