Sisältöjulkaisija

null Tervetuloa keskustelemaan kansallisesta itsehoitolääkeohjelmasta

Tervetuloa keskustelemaan kansallisesta itsehoitolääkeohjelmasta

27.2.2014

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on valmistelemassa kansallista itsehoitolääkeohjelmaa. Ohjelman valmisteluun liittyen Fimea järjestää keskustelutilaisuuden 19. maaliskuuta 2014. Tilaisuuden teemana on ”Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö – Kansallisen itsehoitolääkeohjelman valmistelu”. Tilaisuus on osa Lääkehoidon päivää.

Tilaisuus on suunnattu lääkealan yrityksille, järjestöille ja muille toimijoille. Myös media on tervetullut tilaisuuteen.

Itsehoidon ja itsehoitolääkityksen lääkepoliittisesta merkityksestä puhuu sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko. Fimea on pyytänyt lisäksi kommenttipuheenvuorot Suomen Apteekkariliitolta, Lääketeollisuus ry:ltä, SOSTE ry:ltä ja Suomen Lääkäriliitolta.

Itsehoitolääkeohjelmaan liittyviä kysymyksiä voi kommentoida myös kirjallisesti

Keskustelun herättämiseksi Fimea on laatinut itsehoitolääkeohjelmaan liittyviä avoimia kysymyksiä, joihin erityisesti toivotaan kommentteja. Kaikilla sidosryhmillä on mahdollisuus antaa kysymyksiin vastaus myös kirjallisesti. Kirjalliset kommentit pyydetään lähettämään Fimean kirjaamoon 31.3.2014 mennessä.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen 14.3. mennessä

Tilaisuus järjestetään 19.3.2014 klo. 8.30–12.00 Fimean tiloissa (Mannerheimintie 103, Helsinki, kokoushuone Ursa Minor ja Major 1. krs, videoneuvotteluyhteys Kuopioon, Microkatu 1, Fimea, 5 krs.).

Tilaisuuteen mahtuu yhteensä noin 100 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Fimea toivoo, että kustakin organisaatiosta ilmoittautuisi maksimissaan kaksi henkilöä.

Ilmoittautuminen 14.3.mennessä

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä, joka järjestetään vuosittain. Lääkehoidon päivää vietetään 19.3.2014. Päivän teemana on TUNNE LÄÄKKEESI: Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö. Lääkehoidon päivä: www.laakehoidonpaiva.fi

Lue lisää:

Itsehoitolääkeohjelmaan liittyvät lähtökohdat ja avoimet kysymykset (pdf)

Tilaisuuden ohjelma (pdf)

Lisätietoa itsehoitolääkeohjelman valmistelusta:

Marjo-Riitta Helle, yksikön päällikkö, p. 029 522 3320

Lisätietoa tilaisuuden käytännön järjestelyistä:

Satu Meriläinen, johdon assistentti, p. 029 522 3112

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi