Sisältöjulkaisija

null Teemapäivä muistuttaa antibioottien tarkoituksenmukaisesta käytöstä

Teemapäivä muistuttaa antibioottien tarkoituksenmukaisesta käytöstä

17.11.2015

Euroopan antibioottipäivää vietetään joka vuosi marraskuun 18. päivänä. Tavoitteena on edistää antibioottien tarkoituksenmukaista ja vastuullista käyttöä. Näin voidaan ehkäistä antibioottiresistenssiä ja säilyttää antibioottien teho mahdollisimman hyvänä.

Antibioottien epäasianmukainen käyttö lisää antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien määrää. Tämä on maailman pahimpia terveysuhkia, sillä antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit johtavat vaikeasti hoidettaviin infektioihin.

Antibiootit ovat bakteerien aiheuttamien sairauksien hoitoon käytettyjä lääkkeitä, joita kutsutaan myös bakteeri- tai mikrobilääkkeiksi. Antibiootit tehoavat ainoastaan bakteeri-infektioihin, eikä niistä ole apua flunssaa tai muita virustauteja sairastaville.

ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) järjestää 18.11.2015 Twitterissä 24 tunnin verkkokeskustelun aiheesta. Voit osallistua keskusteluun aihetunnisteella #AntibioticResistance. Teemapäivänä on myös mahdollista keskustella antibiooteista ECDCn asiantuntijoiden kanssa reaaliaikaisesti klo 14-15 Suomen aikaa Twitterissä aihetunnisteella #EAAD.

Lue lisää:

Antibioottipäivästä

Verkkokeskustelusta

Lisätietoja antaa

  • Päivi Ruokoniemi, ylilääkäri, puh. 02952 23442
  • Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi