Sisältöjulkaisija

null Standarditermilista poistuu Fimean verkkosivujen kansallisesta farmakopea-aineistosta 1.1.2016 alkaen

Standarditermilista poistuu Fimean verkkosivujen kansallisesta farmakopea-aineistosta 1.1.2016 alkaen

26.11.2015

Kansallisen farmakopea-aineiston standarditermilistan ylläpidosta on päätetty luopua.

1.1.2016 alkaen kaikki hyväksytyt standarditermit määritelmineen ja käännöksineen löytyvät EDQM:n ylläpitämästä online Standard Terms -tietokannasta, joka on kaikille käyttäjilleen rekisteröitymisen jälkeen avoin ja ilmainen.

Taustaksi

Lääkevalmisteiden lääkemuoto, antoreitti ja pakkaukset tulee ilmoittaa käyttäen Euroopan farmakopeakomission hyväksymiä standarditermejä. Termit on määritelty englanniksi ja niille on olemassa viralliset käännökset jäsenmaiden kielillä. Termit löytyvät määritelmineen ja käännöksineen EDQM:n (European Directorate for the Quality of Medicines & HealthCare) ylläpitämästä online Standard Terms -tietokannasta.

EDQM on uudistanut kuluvan vuoden aikana tietokantaa. Tehtyjen muutosten ja uudelleenorganisoinnin avulla hakutoiminnot, etsiminen ja editointi ovat joustavia.

Samassa yhteydessä tietokanta avattiin sidosryhmien käyttöä varten, ja se on nykyisin kaikille käyttäjilleen rekisteröitymisen jälkeen avoin ja ilmainen. Tämän vuoksi kansallisen standarditermilistan ylläpito on tullut tarpeettomaksi ja siitä on päätetty luopua.

Viimeinen kansallinen standarditermilista on julkaistu Fimean verkkosivuilla 1.7.2015 olleen farmakopea-verkkosivupäivityksen yhteydessä.

Miten pääsen sisään EDQM:n Standard Terms online -tietokantaan

Kaikki hyväksytyt standarditermit määritelmineen ja käännöksineen löytyvät EDQM:n ylläpitämästä online Standard Terms -tietokannasta. Tietokanta on kaikille käyttäjilleen rekisteröitymisen jälkeen avoin ja ilmainen. Rekisteröinti tapahtuu EDQM:n verkkosivun kautta (ks. linkki alla).

Lue lisää:

EDQM – ST-database   

EDQM – ST-database, rekisteröidy

EDQM – ST-database (Introduction and guidance for use; pdf)

Fimea – kansallinen farmakopea-aineisto (ST-luettelo 1.7.2015; pdf)

Lisätietoja antaa

  • FIMEAPHARMACOPOEIA@FIMEA.FI