Sisältöjulkaisija

null Sosiaali- ja terveysministeriö tyytyväinen Fimean toimintaan vuonna 2017

Sosiaali- ja terveysministeriö tyytyväinen Fimean toimintaan vuonna 2017

19.6.2018

Lääketurvallisuuden taso on hyvä ja Fimea on lisännyt kansainvälistä vaikuttavuuttaan erinomaisesti, todetaan sosiaali- ja terveysministeriön tilinpäätöskannanotossa. Fimea saavutti vuoden 2017 tulostavoitteensa hyvin ja sai arvosanan 4 asteikolla 1–5.

Fimea sai kiitosta hyvin hoidetusta lääkkeiden tukkujakelun häiriötilanteesta, joka tapahtui ison lääkejakelijan, Oriola Finland Oy:n, siirtyessä uuteen toiminnanohjausjärjestelmään. Ministeriö arvioi Fimean onnistuneen erinomaisesti myös Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman ja mittareiden valmistelussa.

Fimea on valmistautunut aktiivisesti Britannian EU-eron Euroopan lääkevalvontaan aiheuttamiin muutoksiin. Aktiivinen mukanaolo EMA:n Brexit-työryhmissä toi lisää vaativia EU- arviointitehtäviä.

Toimenpide-ehdotuksissa STM mainitsee mm. Fimean osallistumisen muutoshankkeen, jossa terveysteknologiaan liittyviä tehtäviä siirretään Valvirasta Fimeaan 1.1.2020 mennessä. Fimean tulee myös osallistua valvovana viranomaisena kansallisen lääkekehityskeskuksen valmisteluun.

Lisätietoja antaa

  • Sinikka Rajaniemi, ylijohtaja, 0295223100
  • Esko Kiiski, talousjohtaja, 0295223630
  • Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi