Sisältöjulkaisija

null Somadril comp -valmisteen myynnin keskeyttäminen

Somadril comp -valmisteen myynnin keskeyttäminen

16.11.2007

Somadril comp -valmisteen myynnin keskeyttäminen

Euroopan lääkeviraston (EMEA) lääkevalmistekomitea (CHMP) suosittelee Somadril comp –valmisteen myyntiluvan peruuttamista väliaikaisesti.

Valmiste sisältää vaikuttavina aineina karisoprodolia, parasetamolia ja kofeiinia. Sen käyttöaiheina ovat erityyppiset lihaskivut, erityisesti akuutit alaselkäkivut. Valmisteen käyttö Suomessa on vähäistä. Euroopan lääkeviraston lääkevalmistekomitea on arvioinut uudelleen karisoprodolia sisältävien valmisteiden turvallisuuden, koska niihin on liittynyt väärinkäyttöä ja ne ovat aiheuttaneet keskushermostohaittoja.

Komitea on arviossaan tullut siihen tulokseen, että valmisteen käyttöön liittyvät riskit ovat suuremmat kuin hyödyt ja suosittelee kaikkien karisoprodolia sisältävien valmisteiden myyntilupien väliaikaista peruuttamista. Euroopan komissio tulee tekemään asiasta lopullisen päätöksen. Edellä olevan johdosta myyntiluvanhaltija keskeyttää Somadril comp –valmisteen myynnin Suomessa 30.11.2007.

Somadril comp -valmistetta käyttävien potilaiden ei tule keskeyttää hoitoa omatoimisesti, koska hoidon yhtäkkinen keskeyttäminen voi aiheuttaa vieroitusoireita. Vaihtoehtoisen hoidon järjestämisestä tulee sopia lääkärin kanssa.

Lisätietoja Lääkelaitoksessa antavat:

Kirsti Villikka, ylilääkäri, p. (09) 4733 4321

Tapani Vuola, ylilääkäri, p. (09) 4733 4410

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

 

Katso lisätietoja:

Tiedotteet terveydenhuollon ammattilaisille

EMEAn verkkosivut