Sisältöjulkaisija

null Seuraa verkkolähetystä ja osallistu keskusteluun seminaarissa ”Lääkkeeksi biosimilaari – minulleko?”

Seuraa verkkolähetystä ja osallistu keskusteluun seminaarissa ”Lääkkeeksi biosimilaari – minulleko?”

17.5.2017

Biologisia lääkkeitä käytetään usein täsmälääkkeinä vaikeahoitoisiin sairauksiin, joihin ei ole ollut lääkehoitoa tai tavanomaiset lääkkeet eivät ole tehonneet riittävästi. Alkuperäisten biologisten lääkkeiden kilpailijoiksi on kehitetty samankaltaisia biologisia lääkkeitä, biosimilaareja, jotka on osoitettu yhtä tehokkaiksi ja turvallisiksi. Lääkkeen määrääjiä on ohjeistettu käyttämään biosimilaareja, jos ne ovat hinnaltaan alkuperäislääkettä edullisempia.

Millaisia kokemuksia lääkkeen määrääjillä ja käyttäjillä on toteutetuista vaihdoista ja biosimilaarivalmisteista? Mietityttävätkö biologiseen lääkehoitoon tehtävät muutokset, joita lääkkeen määräämisestä annettu asetusmuutos on vuoden alusta saakka edellyttänyt?

Kaikille avoin seminaari järjestetään tänään 17.5.2017 osana sosiaali- ja terveysministeriön vetämää Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmaa. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Suomen Diabetesliitto ry, Crohn ja Colitis ry, Psoriasisliitto ry, Suomen Reumaliitto ry, Suomen Syöpäpotilaat ry, Suomen Farmasialiitto ry ja Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.
 

Osallistu verkkolähetykseen

 

 

Suora verkkolähetys käynnistyy tilaisuuden alkaessa klo 17 ja jatkuu ohjelman mukaisesti klo 19 saakka. Voit osallistua keskusteluun verkkolähetyksen aikana lähettämällä kysymyksiä ja kommentteja Flinga-viestiseinän kautta tilaisuuden puhujille. Voit myös twiitata tunnisteilla #tunnelääkkeesi ja #biosimilaari.

Seminaarin ohjelma:

17.00 Tervetuloa seminaariin
Irene Vuorisalo, erityisasiantuntija, Suomen Diabetesliitto

17.05 Biosimilaarit – mitä ne ovat ja miksi niitä käytetään?
Pekka Kurki, LKT, kliinisen immunologian dosentti, Helsingin yliopisto

17.25 Biosimilaarien käyttöönotto – mitä potilaan hoidossa tulee ottaa huomioon?
Mikko Honkasalo, LT, diabeteslääkäri, yleislääketieteen erikoislääkäri, Nurmijärven terveyskeskus
Heikki Valleala, LT, dosentti, reumatologian ja sisätautien erikoislääkäri, HUS

18.10 Kokemuksia biosimilaarihoidosta
Yasmin Khan-Vesterinen, Crohn ja Colitis ry
Keskustelua vetää koulutus- ja työsuhdeasiamies Sanna Passi Farmasialiitosta

18.30 Keskustelua ja kokemusten vaihtoa

19.00 Päätössanat ja tilaisuus päättyy

 

Verkkolähetykseen

Flinga-viestiseinä

Ohjeet Flinga viestiseinän käyttöön:

 - Viestin lähetys: Voit kirjoittaa kysymyksen tai kommentin ruudun oikeassa yläreunassa näkyvään viestikenttään (”Message”). Viesti lähetetään painamalla enter-näppäintä tai painamalla ”Send”.

- Viestin poistaminen: Klikkaa lähettämääsi viestiä, jolloin oikeaan yläkulmaan tulee punainen roskakorin kuva. Klikkaamalla roskakoria viesti poistetaan.

- Viestin muokkaaminen: Klikkaa lähettämääsi viestiä, jolloin oikean yläkulman kenttään tulee viestisi sisältämä teksti. Muokkaa tekstiä haluamallasi tavalla ja paina kentän vieressä olevaa vihreää ”Edit”-näppäintä, jolloin viestisi päivittyy.

 

Lue lisää aiheesta:

Fimea: Biosimilaarit

 

Lisätiedot:

Lääkkeeksi biosimilaari – minulleko? -seminaarin valmisteluryhmän pj. Irene Vuorisalo, erityisasiantuntija, Suomen Diabetesliitto, p. 0400 723 667, irene.vuorisalo@diabetes.fi

Päivi Ruokoniemi, ylilääkäri, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea, p. 029 522 3442

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi