Takaisin edelliselle sivulle

Sairaala-apteekin ja lääkekeskuksen ex tempore -lääkevalmistuksen vuosi-ilmoitus

Sairaala-apteekin ja lääkekeskuksen ex tempore -lääkevalmistuksen vuosi-ilmoitus

11.1.2010

Sairaala-apteekin ja lääkekeskuksen ex tempore -lääkevalmistuksen vuosi-ilmoitus

Sairaala-apteekkien ja lääkekeskusten ex tempore -lääkevalmistusta koskevat tiedot ilmoitetaan Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle sähköisellä tiedonkeruulomakkeella. Linkki tiedonkeruulomakkeeseen on toimitettu sairaala-apteekin tai lääkekeskuksen sähköpostiosoitteeseen. Ilmoitukset tulee toimittaa viimeistään 31.1.2010.

Apteekkien lääkevalmistuksesta annetun Lääkelaitoksen määräyksen 4/2006 mukaan sairaala-apteekkien ja lääkekeskusten tulee ilmoittaa Fimealle edellisenä kalenterivuonna valmistamistaan ex tempore -valmisteista. Ilmoituksen tulee sisältää tiedot valmisteiden steriiliydestä, lääkemuodoista, vaikuttavista aineista ja valmistetuista määristä. Vaikuttavien aineiden osalta vuonna 2010 Fimealle ilmoitetaan sairaala-apteekin ja lääkekeskuksen lääkevalmistukseen vuonna 2009 hankkimat aineet ja niiden hankintamäärät.

Lääkevalmisteen käyttökuntoon saattamisesta (esim. solunsalpaajat ja iv-antibiootit) ei tässä yhteydessä tarvitse ilmoittaa.

Lue lisää:

Lääkelaitoksen määräys 4/2006: Apteekkien lääkevalmistus

Lisätietoja:

Kristine Salminen, yliproviisori p. (09) 4733 4379

Pirjo Rosenberg, yliproviisori p. (09) 4733 4527

Mikäli tiedonkeruulomake ei ole saapunut toivottuun sähköpostiosoitteeseen, tulee ottaa yhteyttä osastosihteeri Konsta Leppäseen p. (09) 4733 4222.

etunimi.sukunimi@fimea.fi

 

Jaa tämä sivu