Takaisin edelliselle sivulle

Sairaala-apteekin ja lääkekeskuksen ex tempore -lääkevalmistuksen vuosi-ilmoitus

Sairaala-apteekin ja lääkekeskuksen ex tempore -lääkevalmistuksen vuosi-ilmoitus

5.1.2011

Sairaala-apteekin ja lääkekeskuksen ex tempore -lääkevalmistuksen vuosi-ilmoitus

Sairaala-apteekkien ja lääkekeskusten ex tempore -lääkevalmistusta koskevat tiedot ilmoitetaan Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskukseen sähköisellä tiedonkeruulomakkeella. Linkki tiedonkeruulomakkeeseen on toimitettu Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskukseen ilmoitettuun sairaala-apteekin / lääkekeskuksen hoitajan sähköpostiosoitteeseen. Ilmoitukset tulee toimittaa viimeistään 31.1.2011.

Apteekkien lääkevalmistuksesta annetun määräyksen 4/2006 mukaan sairaala-apteekkien ja lääkekeskusten tulee ilmoittaa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskukseen edellisenä kalenterivuonna valmistamistaan ex tempore -valmisteista.

Ilmoituksen tulee sisältää seuraavat tiedot valmistetuista ex tempore -valmisteista:

  • steriili / ei-steriili
  • lääkemuoto
  • vaikuttava aine
  • -valmistettu määrä

Tammikuussa 2011 ilmoitetaan vuonna 2010 ex tempore- ja / tai muuta lääkevalmistusta varten sairaala-apteekkiin tai lääkekeskukseen hankitut vaikuttavat aineet ja niiden hankintamäärät. Lääkevalmisteen käyttökuntoon saattamisesta (esim. solunsalpaajat ja iv-antibiootit) ei tässä yhteydessä tarvitse ilmoittaa.

Lue lisää:

Lääkelaitoksen määräys 4/2006: Apteekkien lääkevalmistus

Lisätietoja:

Kristine Salminen, yliproviisori p. (09) 4733 4379

Pirjo Rosenberg, yliproviisori p. (09) 4733 4527

Mikäli tiedonkeruulomake ei ole saapunut toivottuun sähköpostiosoitteeseen, tulee ottaa yhteyttä osastosihteeri Saana Junttoseen p. (09) 4733 4222.

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.

Jaa tämä sivu