Takaisin edelliselle sivulle

Sähköisen asiointipalvelun tarjoaminen apteekista

Sähköisen asiointipalvelun tarjoaminen apteekista

2.7.2008

Sähköisen asiointipalvelun tarjoaminen apteekista

Lääkelaitos on kuluneen vuoden aikana saanut useita yhteydenottoja verkkoapteekkitoiminnan ja sähköisten asiointipalveluiden toteuttamisesta apteekeista. Verkkoapteekkitoiminnasta ei ole säännöksiä voimassa olevassa lääkelainsäädännössä.

Lääkelaitoksen näkemyksen mukaan puuttuvista säädöksistä huolimatta sähköisten asiointipalveluiden tarjoaminen apteekista on mahdollista tietyin rajoituksin. Lääkelain 57 §:n mukaisesti apteekin farmaseuttisen henkilökunnan antama neuvonta ja opastus lääkkeitä toimitettaessa edellyttävät potilaan tai hänen valtuuttamansa asiamiehen ja apteekin henkilökunnan reaaliaikaista kohtaamista joko apteekissa tai puhelimessa. Sähköisessä asiointipalvelussa tämä tulee toteuttaa tilauksen käsittely-/toimitusvaiheessa apteekin puhelimitse tapahtuvalla yhteydenotolla tilauksen tekijään. Sähköisen asiointipalvelun kautta on mahdollista myydä lääkkeitä, jotka voidaan luovuttaa asiakkaalle ilman lääkemääräystä. Asiointipalvelun tarjoamisen tulee rajoittua apteekin sijaintialueelle.

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut Lääkelaitokselle toimeksiannon apteekkityöryhmän ehdotusten jatkovalmistelusta. Verkkoapteekkitoiminnan kansallisten perussäädöksien valmistelu sisältyy Lääkelaitokselle annettuun toimeksiantoon.

Lisätietoja:

Jussi Holmalahti, osastopäällikkö, professori, p. (09) 4733 4221

Eija Pelkonen, lupa- ja tarkastusyksikön päällikkö, p. (09) 4733 4210

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

Jaa tämä sivu