Sisältöjulkaisija

null Rationaalisen lääkehoidon tutkimusverkostossa (RATTI) pohdittiin menetelmäosaamisen kehittämistarpeita

Rationaalisen lääkehoidon tutkimusverkostossa (RATTI) pohdittiin menetelmäosaamisen kehittämistarpeita

10.6.2019

“Method competencies to meet the needs of medication safety and effectiveness research” -tilaisuus kokosi yhteen noin kolmekymmentä tutkijaa eri tieteenaloilta Helsinkiin 5.6.2019. Tilaisuuden tavoitteena oli tunnistaa menetelmäosaamisen kehittämistarpeita lääkitysturvallisuus- ja vaikuttavuustutkimuksessa sekä luoda pohjaa yhteistyölle menetelmäkoulutuksen lisäämiseksi.

Tilaisuutta moderoi johtaja Kenneth Shermock Johns Hopkins -yliopistosta.  Hän korosti alustuksessaan tiedonhallinnan ja tilastollisten ohjelmien osaamista sekä tietojen visualisoinnin merkitystä aineiston analysoinnissa ja raportoinnissa. Lisäksi hän nosti esiin laadullisen tutkimuksen merkityksen ilmiöiden ymmärtämisessä. Shermockin esitys on katsottavissa tallenteena.

Tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot menetelmäosaamistarpeista eri tieteenalojen näkökulmista sekä osallistujien hissipuheita. Lisäksi päivän workshop-osuudessa rakennettiin opintokokonaisuutta lääkitysturvallisuus- ja vaikuttavuustutkimuksen osaamisen kehittämiseksi.

Liity mukaan verkostoon - LinkedIn ja uutiskirje

RATTI-tutkimusverkoston toiminta perustuu Rationaalisen lääkehoidon tutkimusstrategiaan. Kaikki aihepiiristä kiinnostuneet tutkijat ja alan toimijat ovat tervetulleita mukaan verkostoon.

Kannattaa liittyä mukaan RATTI-verkoston LinkedIn-ryhmään, jonka tarkoituksena on toimia tiedotus- ja keskustelukanavana kaikille järkevästä lääkehoidosta kiinnostuneille. Tilaa myös RATTI-uutiskirje, jonka avulla pysyt ajan tasalla verkoston toiminnasta.

Tilaisuuden ohjelma ja esitykset

Tilaisuuden ohjelma (pdf)

Kenneth Shermock, Johns Hopkins -yliopisto

Tieteenalakohtaiset puheenvuorot

Hissipuheiden diat (pdf)

Flinga muistiinpanot ryhmistä

Lue lisää:

Rationaalisen lääkehoidon tutkimusverkoston (RATTI) LinkedIn-ryhmä

Tilaa RATTI-verkoston uutiskirje

Tutkimustieto hyötykäyttöön: Rationaalisen lääkehoidon tutkimusstrategia 2018–2022 (Valtioneuvoston julkaisuarkisto)

Lisätietoja antaa

  • Katri Hämeen-Anttila, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi