Sisältöjulkaisija

null Ranskalaisen lääketehtaan valmistamia lääkkeitä vedetään pois myynnistä

Ranskalaisen lääketehtaan valmistamia lääkkeitä vedetään pois myynnistä

24.11.2015

Ranskalaisen lääketehtaan kapselivalmistuksessa on havaittu tuotanto-ongelmia, joiden vuoksi lääkepakkauksiin on voinut päätyä yksittäisiä kapseleita muista lääkkeistä.

Kyseinen lääketehdas valmistaa muutamia Suomessa myynnissä olevia valmisteita. Näiden lääkkeiden myyntilupien haltijat ovat käynnistäneet toimenpiteet riskien poistamiseksi.  Fimea edellyttää kaikkien niiden tuotteiden poistamista markkinoilta, joissa on riski kapseleiden sekoittumisesta.

Orion vetää Burana-Caps -kapselit pois markkinoilta

Tapauksen johdosta Orion Oy on jo päättänyt erityisenä varotoimenpiteenä vetää pois myynnistä särkylääkkeenä käytetyn Burana-Caps 400 mg -kapselin, joka valmistetaan kyseisessä tehtaassa. Valmiste poistetaan apteekkimyynnistä. Kuluttajia pyydetään palauttamaan sekä avatut että käyttämättömät Burana-Caps 400 mg -pakkaukset lähimpään apteekkiin.   

Orionin tiedossa ei ole yhtään tapausta, jossa asiakas olisi havainnut vieraita kapseleita pakkauksestaan. Koska sekaantumisriskiä ei voida kokonaan sulkea pois, valmiste poistetaan varmuuden vuoksi markkinoilta.

Orionin tiedote 24.11.2015

Burana-Caps -vastauksia kysymyksiin

Lisätietoja antaa

  • Johanna Linnolahti, yliproviisori, p. 029 522 3231, Fimea
  • Sami Paaskoski, yliproviisori, p. 029 522 3237, Fimea
  • Päivi Järvelä, laatujohtaja, vastuunalainen johtaja, Orion Oyj, puhelin 050 966 2811
  • Terhi Ormio / mediakontaktit, viestintäjohtaja, Orion Oyj, puhelin 050 966 4646