Takaisin edelliselle sivulle

Professori Liisa Turakka Euroopan farmakopeakomission puheenjohtajistoon

Professori Liisa Turakka Euroopan farmakopeakomission puheenjohtajistoon

25.6.2001

Professori Liisa Turakka Euroopan farmakopeakomission puheenjohtajistoon

Lääkelaitoksen farmaseuttisen osaston osastopäällikkö, professori Liisa Turakka valittiin 21.6.2001 Strasbourgissa Ranskassa järjestetyssä kokouksessa Euroopan farmakopeakomission toiseksi varapuheenjohtajaksi. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin samassa kokouksessa hollantilainen tohtori D. De Kaste. Puheenjohtajana toimii professori H.G. Kristensen Tanskasta. Puheenjohtajiston toimikausi on kolme vuotta. Puheenjohtajistossa ei ole aikaisemmin ollut suomalaisia.

Euroopan farmakopeakomissio on päättävä elin valmisteltaessa ja hyväksyttäessä lääkkeiden laatuvaatimuksia, jotka julkaistaan Euroopan farmakopeassa. Sen toiminta perustuu vuonna 1964 allekirjoitettuun Euroopan farmakopeaa koskevaan yleissopimukseen (Convention on the Elaboration of a European Pharmacopoeia), johon Suomi liittyi vuonna 1982 ollen sitä ennen tarkkailijana Euroopan farmakopeakomission kokouksissa vuodesta 1975. Komissiolla on pysyvä sihteeristö Euroopan neuvoston lääkkeiden laatuun liittyviä asioita käsittelevässä yksikössä (European Directorate for the Quality of Medicines, EDQM) Strasbourgissa.

Euroopan farmakopeakomissiossa on jäsenenä 27 Euroopan maata sekä yhteisöjäsenenä Euroopan unioni. Jäsenten valtuuskuntien lisäksi kokouksiin osallistuu tarkkailijoita myös Euroopan ulkopuolisista maista kuten Australiasta ja Kanadasta.

Tiedottaja Katja Lindgren-Äimänen

puh. (09) 4733 4209, faksi (09) 4733 4360

Jaa tämä sivu